Zprávy z Kuří

31. 5. 2023

V současné době se v Kuří dokončuje hned několik plánovaných projektů. Pro většinu místních občanů je asi nejdůležitější přesun autobusové zastávky na bezpečnější místo vůči křižovatce. Pro ty, kteří žijí v ulici Květná, je pak zásadní dostavba chodníku v této ulici. Denně tudy v nepřehledné zatáčce v kopci chodí nejen maminky s dětmi do školky, ale také mnoho dětí i dospělých na autobusovou zastávku. Stavba byla velmi komplikovaná a narazila na několik dílčích problémů, proto byla realizována ve více etapách. Minulý měsíc byly vyvrtány otvory a usazeny podpěrné mikropiloty pro lávku, která bude součástí chodníku. Dokončení se předpokládá do konce června. V neposlední řadě pak obyvatelům Kuří život zpříjemní pěší stezka z Kuří do Kuříčka, kterou lze projet i na kole.

Minulý měsíc proběhly zápisy do základních a mateřských škol. Moje dcera po třech letech opouští MŠ Kuřátko, se kterou jsme byli moc spokojeni. A tak bych touto cestou ráda poděkovala personálu za přátelský přístup, který ve školce vždy vytvářel rodinnou atmosféru. A především přeji všem novým dětem nastupujícím do našich říčanských školek, aby v nich našli minimálně stejně tak vlídné prostředí, jako tomu bylo právě v Kuřátku.

Aktuálně máme čerstvou zkušenost se „Školou nanečisto“, kterou provozuje 1. základní škola Masarykovo náměstí Říčany. Tento nápad považuji za velmi povedený a pro nastávající prvňáčky přínosný. Děti se vzájemně seznámí, poznají svoji budoucí paní učitelku a zvykají si na školní prostředí. V září díky této citlivé adaptaci budou již vstupovat do jim známého prostředí.

Dobrých nápadů a projektů nikdy není dost. I navzdory složité hospodářské situaci a inflaci se jich v Říčanech daří dokončovat velké množství.

Jana Doleželová
Zastupitelka Klidné město

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena