Zprávy z MŠ a ZŠ Sofie

31. 1. 2014

Začátek nového roku jsme v mateřské škole SOFIE věnovali novému projektu "Na návštěvě u lékaře".

Vyprávěli jsme si, jaké máme lékaře, kdo již absolvoval nějaké vyšetření či pobyt v nemocnici, jak se u toho cítil a jak se vyléčil. Probírali jsme, jak to vypadá v čekárně a v ordinaci u pana doktora či paní doktorky, jak se v ordinaci chováme či jaké lékaři používají nástroje. Děti si v rámci projektu zopakovaly téma lidské tělo, učily se nebo si zopakovaly přiřazování jednotlivých části těla k modelu a další hry a cvičení.

Současně se celý měsíc snažíme přivolat sníh pomocí básniček a písniček. Snad se nám povede mít na zahradě sněhuláka déle než jedno odpoledne. postavili pro děti z mateřinky aspoň jednoho sněhuláka ze sněhu, i když téměř černého a plného trávy a kamínků.

Na konci ledna k nám do školky zavítalo Petrpaslíkovo divadlo s kombinovaným loutkovým a živým představením, takže si děti ze školky přišly na své.

I ve druhém pololetí pokračujeme s odpoledními aktivitami pro děti z mateřské i základní školy. Máme velkou radost z pokroků dětí v józe pod vedením Mirka Skaly z říčanského Dojo či v taneční přípravě naší taneční mistryně Jany Jägerové. Figurková školička, keramika, flétna i plavání v bazénu na Fialce budou také součástí programu během druhého pololetí.

Máme také velkou radost ze změny na pozici učitele anglického jazyka, kdy se nám podařilo najít zkušenou paní učitelku Janu Vanhees, s nádherným přízvukem, otevřeným srdcem i pevným řádem a systémem výuky. Děti ve školce i ve škole po dvou měsících udělaly velké pokroky a zejména ve škole prolomily bariéry v konverzaci.

Během ledna jsme do kolektivů obou tříd školky zapojili další nové děti a připravujeme se na zápisy do školky, které proběhnou koncem dubna. V případě, že byste se chtěli přijít podívat do školky ještě před zápisy, napište či zavolejte, rádi Vás školkou provedeme. Případně přijďte na naše páteční herny pro rodiče s dětmi od cca 2 let, kde Vám ukážeme, jak pracujeme s dětmi a v čem jsou odlišnosti v našem vzdělávacím programu i přístupu k dětem ve srovnání s jinými školkami.

V základní škole máme po prvním kole zápisů do 1. třídy a také po historicky druhých pololetních vysvědčeních. Během ledna jsme školou provázeli rodiče budoucích prvňáků a také rodiče, kteří zvažují změnu školy pro současné prváky, druháky a třeťáky. Druhé kolo zápisů do základní školy proběhne 6. února od 14,00-17,30, kde čekáme zájem hlavně rodičů z vesnic, kterým Říčany již dále nezajišťují místa ve školách města. V případě zájmu o rezervaci termínu zápisu nám prosím napište na info@zs-sofie.cz.

Přejeme Vám klidné dny,

Za tým MŠ a ZŠ Sofie

Olga Matláková, ředitelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena