Zprávy ze Žákovského zastupitelstva

5. 5. 2024

GSPORT

Dne 4. 4. jsme s Markem S. vyrazili na turnaj GSPORT Cup v Unhošti u Kladna. Každý z nás šel reprezentovat svoji školu, já 2. ZŠ Bezručova a Marek 3. ZŠ U Říčanského lesa. Turnaj GSPORT, který uspořádala společnost E4S CZECH ve spolupráci s UK FTVS, je turnaj, který je rozdělený do dvou kategorií, a to část gamingu a reálného sportu. V našem případě to byl florbal a v gamingu jsme si zahráli NHL 24 na PS5. Turnaje se zúčastnilo celkem 8 škol, takže jsme byli rozděleni na 2 skupiny po 4 týmech. Naše škola s dalšími třemi nejdříve hrála florbal. Druhá skupina hrála NHL na PS. Po dohrání skupiny jsme se vyměnili. Je také nutné podotknout, že z 8 škol byly 3 z Říčan. Po konci proběhlo vyhlášení prvních třech týmů. Sčítaly se jak body z florbalu, tak i z gamingu. Turnaj jsme si moc užili a ostatních podobných turnajů se určitě zúčastníme.

David Vašek a Marek Skoumal

 

Přednáška pro seniory

Už od začátku našeho zvolení do ŽZ jsme se na našich zasedáních bavili o pomoci seniorům. Pomoc se týkala hlavně mediální gramotnosti a prevence šíření dezinformací. Přednáška se konala v DPS Říčany, a to v jídelně, kde už všichni zájemci čekali na začátek. Přednášky se ujal IT specialista, tatínek naší zastupitelky, kterému bych chtěl ještě jednou poděkovat za skvělé provedení prezentace a přednášky. Jsme velice rádi, že seniory naše akce zaujala a dokonce se i ptali na různé nejasnosti. Myslím si, že jsme se všichni něco dozvěděli a něco si z přednášky vzali. Jsem moc rád, že jsme našim babičkám a dědečkům pomohli.

David Vašek

 

Ukliďme Říčany

V rámci dubnové akce Čistý Ladův kraj jsme se opět rozhodli zúčastnit místní akce „Ukliďme Říčany“. Letos jsme se ŽZ uklidili např. Komenského nám., park Poručíka Koreše, parkoviště u Říčanského pivovaru, okolí tzv. myší díry. Nasbírali jsme šest pytlů odpadků. Do úklidové akce se kromě ŽZ zapojili v dalších lokalitách Říčan i žáci z 1. ZŠ a 2. ZŠ. Děkujeme všem, kdo se úklidu účastnil! Odboru správy a údržby města děkujeme za zajištění odvozu desítek pytlů s odpadky.

Hana Stinglová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena