ZŠ a MŠ Bambinárium

3. 5. 2019

Jan Amos Komenský kdysi poznamenal: „Neříkej, že vykonáš, ale konej. Nehonos se, žes vykonal, ale nech práci vykonanou za sebe mluvit.“

Rádi bychom následovali slova velkého učitele a nechali hovořit pouze výsledky práce a zážitky dětí v tomto školním roce, ale protože tam-tam dnes už nestačí, dovolte nám se pochlubit našimi aktivitami na těchto stránkách.

Vedle dvojjazyčné české a anglické kvalitní výuky, především v duchu zážitku, pravidelné chvilky pohybové, hudební a výtvarné, každodenního pobytu venku – nabízíme každoroční zimní kurzy bruslení, lyžování, plavání a dalších kroužků. Naše anglická učitelka je v kontaktu s dětmi denně 8 hodin. Děti u nás mají s měsíční pravidelností divadelní představení přímo ve školce. Každý měsíc se setkáváme i s rodiči na společných zábavných odpoledních, akcích, kurzech, přednáškách. Naposled to byla módní přehlídka v duchu módní zvěřinec a kurz první pomoci.  Organizujeme i pro ty nejmenší dětičky výlety do okolí. Velmi oblíbené jsou pak „Výlety podle abecedy“, které organizujeme pro větší děti 5 – 6 let a které patří již pravidelně do týdenního vzdělávacího programu dětí nultého ročníku. Jsou zahrnuty v ceně školného.  Za všechny zde uvádím výčet několika z nich a hezky podle abecedy: 

Admirál – plavba po Vltavě, exkurze historickým centrem Praha - Anděl. Berchtold - výlet na zámek, návštěva zábavného parku. Cukrárna Říčany - průzkum města s malou ochutnávkou. Dýňová farma Statek u Pipků - výlet s interaktivním hřištěm v přírodě. Eskalátory, Emauz – část Prahy, elektrikou zpět - orientace v prostředí, historie. Galerie ocelových Figurín - výstava v centru Prahy.  Hasiči - prohlídka garáže a vybavení hasičů. Chvalský zámek - předvánoční výstava čertů a tradice českých Vánoc. Iluze - výstava 3D v centru Prahy. Chodov - orientace v prostoru OC, interaktivní výstava s ekologickou tématikou. Keltové - výstava v Národním muzeu. Mořský svět na Výstavišti - exkurze za rybami a mořskými tvory a další.

Celý školní rok mají děti k výše uvedenému programu a výuce navíc pracovní sešity, které obsahují vyvážený výběr úloh a do kterého každý měsíc učitelky píšou písemné hodnocení.

Montessori přístup a nultý ročník pro děti s odloženou docházkou do ZŠ, který bude pokračovat i v nadcházejícím školním roce v naší mateřské škole, je pak pro hodně rodičů také důležité sdělení. Firma BIONEA, zajišťuje zdravé stravování a připravuje chutné a zdravé obědy z biopotravin pro naše děti i zaměstnance.

Pokud vás naše nabídka zaujala, budeme se těšit na vaši návštěvu u ZÁPISU DNE 30. 5. 2019. Zápis bude probíhat celý den od 9:00 do 18:00 hod. v prostorách naší školky na adrese BAMBINÁRIUM, 17. listopadu 233/41, Říčany.  Srdečně vás zveme!

Dagmar Hrabová,

ředitelka ZŠ a MŠ Bambinárium

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena