ZŠ a MŠ Olivovna

1. 7. 2016

VÝTVARNÁ SOUTĚŽ „ŽIVOT ZA VLÁDY KARLA IV.“ - SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ CEN V OLIVOVNĚ

                                      

KDO V ZLATÉ STRUNY ZAHRÁT ZNÁ                                         

VÝTVARNÁ SOUTĚŽ „ŽIVOT ZA VLÁDY KARLA IV.“ -  SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ CEN V OLIVOVNĚ

 

„Kdo v zlaté struny zahrát zná?“ A my v Olivovně to víme – je to slečna Erika Reitschmiedová, dobově oděná, která  hrou na harfu slavnostní událost nejen zahájila, ale její zpěv a gotická hudba zněla mezi jednotlivými vstupy po celou dobu programu.

Výtvarnou soutěž uspořádala Základní a Mateřská škola při o.p.s. ODL ve spolupráci s Olivovou dětskou léčebnou. Slavnostní vyhlášení cen se odehrálo ve čtvrtek odpoledne 26. května a v zaplněné kapli léčebny jsme potleskem vítali nejen vítěze, ale všechny, kteří se soutěže zúčastnili a dorazili na slavnost.

Úvodní slovo pronesli ing. Bruk, ředitel léčebny, Mgr. Špačková, místostarostka a Mgr. Bezvodová, ředitelka školy.

 A hned poté: „Kdo o historii města Říčan všechno zná?“ A my v Olivovně to víme, zjevilo se totiž páže! A páže to bylo sdílné a především dětským návštěvníkům přiblížilo některé zajímavé předměty z doby Karlovy. Takže velký dík Mgr. Hůrkovi z městského muzea.

Průvodcem programu byla Silvie Rákosníková, hlavní organizátorka soutěže, která pak před publikum pozvala nejmenší aktéry z naší MŠ – malé Karly IV., kteří s korunami na hlavě odtančili a odzpívali malé představení, a to za vydatné podpory svých učitelek, paní Holubové, Líznerové a Švejdové.

A pak už přišlo to, na co všichni čekali nejvíce – vyhlášení a předávání cen. Jak se ve svém projevu zmínila předsedkyně výtvarné poroty Mgr. Břeňová, úkol vybrat nejlepší práce byl těžký – do soutěže přišlo přes dvě stě výtvorů, a všechny byly něčím zajímavé a originální.  Naštěstí s výběrem si věděla rady odborná porota ve složení – grafička MF Dnes MgA Martina Koželuhová a keramička, zástupkyně DDM,  Bc. Blanka Petrásková.

„A kdo dětem darovat zná?“ My v Olivovně to víme - a nejlépe to vědí naši vítězové. Dostali totiž krásné ceny, poděkování za ně patří: Správě Hradu Karlštejn, nakladatelství Portál, Muzeu Říčany, Cestě skla Ways of Glass, Hewlett – Packardu s.r.o., Olivově dětské léčebně.

Samotný závěr opět zkrášlily tóny harfy, a potom následovala recepce s pohoštěním v duchu středověku, takže návštěvníci měli možnost ochutnat originální menu. Věřím, že si všichni zúčastnění odnesli krásný zážitek z tohoto prosluněného májového odpoledne.

 

Viola Břeňová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena