ZŠ Bezručova

27. 5. 2016

RUN AND HELP, Bezručovka získala titul „Škola udržitelného rozvoje 1. stupně“

RUN AND HELP 2016

Naše škola se již po druhé zapojila do akce Run and Help – běhání pomáhá.

Co je Run and Help?

Akci pořádá nadace Konto Bariéry.

Smyslem je pomoci dětem, které mají nějaký zdravotní problém. Ten jim neumožňuje žít svůj život tak, jako ostatním zdravým dětem. Pomoc má podobu finanční podpory konkrétního dítěte. Zároveň si každý zapojený člověk sám zasportuje.

Kdo a kdy běžel?

Naši žáci od prvňáků po deváťáky (celkem 28 tříd a 28 učitelů) běželi 29. dubna okruh dlouhý 700 metrů. Vedl od koupaliště Jureček ke starému koupališti. Každý běžec přispěl 20 korunami. Byli však i tací, kteří přispěli daleko větší částkou. Akci pro nás pořádal Spolek Bezručovka – občanské sdružení rodičů a přátel školy.

Pro koho jsme běhali?

Běhali jsme pro Adélku. Adélka je šestiletá dívenka, která půjde za rok do školy. Bydlí v naší spádové oblasti a je možné, že bude navštěvovat v budoucnu naší školu. V tuto chvíli se jí špatně chodí. Musí pravidelně rehabilitovat, aby se jednou mohla proběhnout jako ostatní děti. Každým rokem v létě odjíždí na léčení, které není nejlevnější. Naše škola se rozhodla přispět právě na letošní pobyt v lázních. I Adélka si prošla trať, i když část tratě se musela vézt na kočárku. Měla dobrou náladu a děti se jí líbily.

Kolik jsme vybrali?

Celkem jsme vybrali 20 000 Kč.

 

Děkuji všem dětem, jejich rodičům i učitelům za přispěvek pro Adelku.

Adélko! Přejeme ti všichni hodně štěstí při zdolávání tvého velkého úkolu a příjemný pobyt v lázních.

Marie Lejčkova, ředitelka školy

 

 

 

 

Bezručovka získala titul „Škola udržitelného rozvoje 1. stupně“

Pro rodiče žáků, učitele i veřejnost máme dobrou zprávu. Naše škola získala titul „Škola udržitelného rozvoje 1. stupně“ na období 2016–2018. Soutěž vyhlásil Klub ekologické výchovy ve spolupráci se Středočeským krajem. V minulém soutěžním období (2014–2016) nám byl propůjčen titul škola 2. stupně. Nyní jsme díky plnění podmínek projektu získali nejvyšší možný stupeň ocenění.

Proč jsme školu přihlásili?

Protože se nám líbilo, že soutěž mapuje aktuální situaci v oblasti environmentální výchovy na škole, nabízí srovnání mezi školami a současně podporuje aktivitu dětí.

Co se v soutěži hodnotilo?

Hodnocení se týkalo různých oblastí environmentální výchovy – zapojení učitelů do EVVO, nakládání s odpady a obaly, šetření vodou a energiemi, spolupráce školy s neziskovými organizacemi, s rodiči a veřejností…

Děkujeme všem, kteří škole k získání titulu pomohli – vedení školy, koordinátorovi environmentální výchovy,

učitelům, provozním zaměstnancům, rodičům i žákům.

Jana Slamova, koordinátorka EVVO

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena