ZŠ Bezručova

30. 9. 2016

Skvělé prázdniny s Bezručovkou

Představa, že se každý pedagog po desetiměsíčním martyriu, kdy se našim dětem snaží vštípit základy vzdělání, oddá zaslouženému odpočinku a žádného malého rebela již nechce ani vidět, není tak docela pravdivá. Jsou i tací, z nichž se v létě stanou táboroví vedoucí a se svými svěřenci se namísto kázně ve školních lavicích rozhodnou věnovat prázdninovým aktivitám. K takovým už několik let patří i část učitelského sboru z říčanské „Bezručovky“ v čele s hlavním vedoucím Honzou Šindelářem.

Po loňském pobytu na Benecku s „bezručovskou“ partou, kdy se náš osmiletý táborový nováček vrátil s velkým nadšením, jsme mu museli slíbit, že ho letos vyšleme opět. Na všechny již ostřílené harcovníky čekala změna - místem konání tábora se tentokrát stal pension Chata Lovrana v Janských Lázních. Jeho poloha na úpatí Černé hory přímo vybízela k výletům (však se ten celodenní uskutečnil právě tam) a také ke spoustě různých sportovních aktivit. Těm se děti věnovaly hlavně odpoledne, v dopoledních hodinách byly rozděleny na hudební a výtvarnou skupinu. První jmenovaná pilně nacvičovala muzikál Noc na Karlštejně, aby svým umem mohla překvapit své blízké a kamarády při zářijovém školním vystoupení a také při představení v říčanském KC Labuť. Ale ani výtvarníci se nenechali zahanbit. Společně s místní výtvarnou dílnou Bosorkou vyráběli hrnečky, krasohledy či lapače snů a pilně tvořili a malovali na výstavu svých děl, která proběhla v ZŠ Bezručova.

A tak téměř padesátka říčanských dětí strávila krásných, nezapomenutelných a hlavně opravdu smysluplně využitých devět prázdninových dní se svými kamarády a oblíbenými pedagogy. A protože Chata Lovrana nezklamala opravdu v ničem a kromě nádherné okolní přírody nabídla i nečekané kulinářské zážitky, padlo jasné rozhodnutí o místě konání tábora v příštím roce vcelku jednoznačně. Janské Lázně to vyhrály na plné čáře. A my máme s naším malým, už ostříleným táborníkem, také jasno – prázdniny 2017 budou opět s Bezručovkou! 

Tyto řádky nechť slouží jako poděkování těm, kterým není zatěžko obětovat svůj volný čas dětem.

Spokojení rodiče ještě spokojenějšího táborníka Honzíka     

   

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena