ZŠ Bezručova

27. 2. 2020

Co je nového na ZŠ Bezručovce

 

Podpora výuky angličtiny v programu DynEd

Vážení rodiče,

na základě výsledků studia žáků si dovolím připomenout možnost studia angličtiny vašich dětí. Jedná se o domácí studium v programu DynEd, který mají vaše děti k dispozici zcela zdarma. Tato možnost byla vašim dětem poskytnuta v rámci projektu, který pro všechny říčanské základní školy zprostředkovalo město Říčany. Pro nejlepší studenty v každém ročníku je připraven výjezd do spřáteleného města v Anglii.

Výuka angličtiny prostřednictvím tohoto programu je pro děti velmi pěkným zpestřením. Není potřeba setrvávat u počítače dlouhou dobu. Stačí 10 – 15 minut denně a vaše děti si zvýší svou jazykovou úroveň. Je třeba být ale důsledný a vydržet. Je to podobné jako třeba sportovní dovednosti, či hra na hudební nástroj, které děti získávají postupně. Program Dyn-
Ed je postaven právě na získávání zkušeností a „trénování“.

Studium ve škole samozřejmě prostřednictvím tohoto programu také probíhá, ale pouze jednu vyučovací hodinu za týden. Aby se žáci ve svých anglických dovednostech rozvíjeli, je třeba s tímto programem pracovat téměř denně. Nestačí tedy pouze hodina ve škole, ale je potřebná domácí příprava.

Z mé pozice mohu program vám i vašim dětem jen doporučit a touto cestou požádat zároveň o vaši spolupráci při jejich domácí přípravě.

Jan Šindelář, ředitel školy

 

Polytechnika v praxi

V dnešní době bývá výuka spojena s mnoha zážitky a zkušenostmi, které mohou dětem otevřít cestu k novému poznání. A my, učitelé, býváme vděčni za možnosti, které se nám občas naskytnou. Jednou z nich je akce, která na naší škole probíhá. Žáci pátých ročníků si vyzkoušeli lepení modelů letadel. Během dvou hodin se z nich stali specialisté na slovo vzatí. Po krátkém úvodu ze stran odborníků se sami začetli do návodů a začali sestavovat malé modely, což se dařilo všem bez rozdílu. Dětem během chvilky s úsměvem a nadšením ukazovaly, jaká díla jim vznikají pod rukama. V nejbližší době nás ještě čeká druhá část projektu, kdy si žáci své výrobky nabarví a polepí. Šťastné výrazy dětí jasně daly najevo, že nová zkušenost pro ně měla význam, přičemž radost z jejich práce byla ukotvena samotným výrobkem, který si mohou odnést domů.    

Blanka Benešová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena