ZŠ Bezručova

6. 7. 2020

Škola v omezeném provozu

Postupným rozvolňováním vládních nařízení se skupina našich žáků konečně dostala do školy. Všechno začalo 11. 5. 2020, kdy se do školy vrátili naši deváťáci. Cílem bylo pomoci jim v přípravách na střední školu. V dalších týdnech mohli do školy nastoupit žáci prvního stupně. Vše záleželo na rodičích, zda svoji ratolest do školy pustí, či nikoli. Nakonec jsme ve škole vytvořili 21 skupin po maximálním počtu 15 žáků. Učitelé ve skupinách se během dopoledne snaží dopilovat to, co během distanční výuky nešlo. Vše ale probíhá v omezeném provozu. Do školy na první stupeň nastoupilo celkem 274 žáků. Do výuky museli být zapojeni i netřídní učitelé, vychovatelé a v neposlední řadě i učitelé 2. stupně. Naposledy nastoupili do školy i žáci 2. stupně od 8. 6. 2020. V tomto případě šlo o konzultační hodiny s učiteli, kteří se hlavně snažili o socializaci žáků a dovysvětlení učiva, které nebylo během distanční výuky žákům jasné.

Vše probíhá za přísných hygienických pravidel. Žákům je měřena každé ráno teplota. Ve společných prostorách školy nosí žáci roušku apod. V tuto chvíli bych chtěl poděkovat dvěma otcům našich žáků. Pro potřeby školy byli schopni, pod hlavičkou svých firem (HIK VISION a REXONIX), zajistit pronájem zařízení, které měří teplotu automaticky. Toto zařízení je nainstalováno u hlavního vchodu školy. Kamera snímá vchod do budovy a měří teplotu každého jedince, který vchodem projde, automaticky. Pro učitele je to ulehčení práce při přebírání žáků. Zařízení bylo nainstalováno během jednoho odpoledne a funguje bez problémů. Oběma za toto řešení patří velký dík.

Co se bude dít ve škole o prázdninách? V první řadě budeme malovat některé prostory školy (učebny, chodby). Další věcí bude výměna některých vodovodních baterií, výměna podlahových krytin ve dvou sborovnách a různé další malé opravy a úpravy.

Druhé pololetí tohoto školního roku bylo velmi náročné jak pro žáky a rodiče, tak pro učitele. Všichni jsme se dostali do situace, se kterou jsme se setkali poprvé v životě. Doufám, že v dalších letech se tato situace opakovat nebude. Pokud ano, budeme na ni již lépe připraveni. Přeji všem klidné prožití prázdnin a společně s učiteli se těšíme na začátek nového školního roku.

Jan Šindelář, ředitel školy

 

Troufalost a spol.

natáčejí CD

Karanténa byla dlouhá a my nemohli zkoušet. V nečinnosti jsme ale nezůstali. Napadlo nás, že bychom si mohli udělat radost a něco nahrát. Celou akci jsme domlouvali přes sociální sítě. Kapelník si hudebnu přestěhoval domů a během karantény připravoval party, které mohl nahrát sám. A pak už fadery čekaly jen na dětské muzikanty. Jakmile vláda povolila konzultace na 2. stupni, využili jsme toho a od té doby se denně ve škole scházíme a usilovně nahráváme. Je před námi ale ještě spousta práce. Snad příští rok na jaře bude hotovo…

Kapelník

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena