ZŠ Bezručova

4. 4. 2021

Příprava na jaro v Bezručovce

Ne, nebojte, nefušujeme do řemesla panu řediteli říčanského Muzea, Jakubovi Halašovi, jehož seznámení s rozličnými rostlinami na stránkách Kurýru nás obohacuje, na něž se těšíme a které nás pudí najít místo, odkud je pořízena fotografie. Kdyby vás posedla touha jít se podívat, kde právě hyacint z fotky nabírá sílu a dech, musíme vás zklamat – je to na naší školní zahradě a ta je v tuto chvíli opuštěná, stejně jako naše milá škola… Ale pozor! Zdání může klamat! Ano, stejně jako příslib bohatého fialového květu, opojné vůně a optimistické zeleně listů (Jakube, pak nám zase budeš muset připomenout, o jaké květenství se jedná) je naše škola naplněna očekáváním, kdy se děti vrátí, kdy se o přestávkách zase na chodbách rozlehne hluk jako při startu tryskáče, kdy po vyučování rozházené přezůvky žalují, jak děti spěchají domů… Ten hyacint i přes noční mráz a přes otálení jara s teplem odhodlaně chystá budoucí květ, a my to taky nevzdáváme. Při pohledu na prázdné chodby v celé škole je člověku smutno. Děti patří do škol a jsme si jisti, že nám v tom dáte za pravdu. 

Ještě před zápisem do 1. ročníku měly proběhnout talentové zkoušky do první hudební třídy, které jsme museli v rámci protiepidemických opatření posunout. Žáci hudebních tříd se v tuto dobu měli připravovat na svá hudební vystoupení. Všichni se měli potýkat s hodnocením ve třetím čtvrtletí a čile komunikovat na chodbách mezi sebou. V tuto chvíli bohužel sedí jen za svými obrazovkami počítače a chytají informace od svých učitelů. Sociální kontakt nám všem chybí. Je celá řada aktivit, které je možné i v tomto nelehkém období provozovat. Ať už týkající se sportu a různých cvičení v přírodě, nebo třeba jarní práce na zahradě a mnohé další.

Děti, máme pro vás připravené dvě nové interaktivní tabule, jsme i nadále zapojeni do projektu, který umožní školním asistentům a speciálnímu pedagogovi být vám oporou při učení, napínáme síly, abychom pro vás nově vybavili učebnu fyziky a chemie a hlavně, MOC NÁM CHYBÍTE! Tak nás nenechte dlouho čekat…

Krásné jaro nám všem a snad již brzy ve škole.

Vaše Bezručovka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena