ZŠ Bezručova

29. 8. 2021

Co je nového v Bezručovce

Koncerty hudebních tříd

V červnu měly naše hudební třídy velmi pestrý program. 8. června se konal závěrečný koncert naší 9. A, tedy 9. hudební třídy. Žáci si během distanční výuky připravili vystoupení, ve kterém se každý z nich nějak představil. Většina z nich zazpívala písně sólově za doprovodu kapely. Ti méně odvážní celý koncert vtipně moderovali. Večer končil se slzami v očích, všem bylo smutno, že odchází další dobří hudebníci.

 Další důležitý termín byl pátek 11. 6. a sobota 12. 6. To se komorní sbor s kapelou Troufalost vydal autobusem do Hradce Králové. Tam před budovou Filharmonie na nás čekal sympatický mladý muž, již známý písničkář Michal Horák. Měli jsme možnost s ním nazpívat jednu píseň na jeho nové CD. K této písni jsme si mohli vyzkoušet také natočení klipu. Celé dva dny děti pilně pracovaly do pozdních večerních hodin. Poslouchaly pokyny režiséra, kameramanů, maskérky… Převlékaly se do kostýmů, musely hrát, zpívat, tančit… Poznali jsme, kolik práce, sil, námahy a úsilí stojí za několik málo minut klipu. Ale všichni byli šťastní. Užili jsme si spoustu legrace. Děti byly fantastické, velká pochvala všem! Byla to obrovská zkušenost a této příležitosti a důvěry od Michala Horáka si velmi vážíme. Na podzim se můžete těšit na novou píseň, CD i klip. Dívejte se pozorně, jistě poznáte plno našich šikovných žáků.

                                                                      Bezručovka

 

Koukej kolem sebe. Neváhej – pomáhej!

Tento slogan jste mohli vidět na plakátech po celém městě. Vyzvání, abychom se rozhlédli a pomohli, nebylo náhodné. Hudební třídy naší školy se během distanční výuky rozhodly někomu pomoci, konkrétně Lukáškovi H., který potřebuje finance na léčbu, rehabilitace...

V době distanční výuky se děti připravovaly, aby se mohl uskutečnit benefiční koncert. V online hodinách nacvičovaly písně sólové i sborové. Od jara loňského roku během distanční výuky pracovaly na nahrávání a tvorbě CD, které mělo na koncertě křest.

Koncert byl nádherný. Vystoupila školní kapela Troufalost, doprovodila současné zpěvačky, ale i ty, které již naši školu opustily. Zazněly i sborové písně.  Hostem večera byl virtuóz, houslista Pavel Šporcl, který také celý večer společně se svou ženou Bárou Kodetovou moderoval. Pavel Šporcl zahrál několik skladeb sám, v další vystoupil se svou dcerou Violettou, naší žákyní, a na konci celého koncertu houslemi podmaloval sborový zpěv hudebních tříd. Úžasné! S místním panem farářem Konstantinem ještě pokřtil naše školní CD. Všem patří velké DÍKY!

Mohli jsme přivítat ještě další známé hudebníky – klavíristku Ráchel Skleničkovou, bubeníka Michala Daňka a baskytaristu Ondru Hausera. Ti nám profesionálně pomohli doprovodit několik písní.

Bohužel nemohl pro nemoc vystoupit další z našich hostů Michal Horák, s kterým měly naše hudební třídy představit jeho novou píseň.

Nenechali jsme si večer ale ničím zkazit. Byli jsme rádi, že jsme mohli pomoci Lukáškovi, který celý koncert s nadšením sledoval. Vybrali jsme pro něho téměř 70. 000 Kč.

Připojte se k nám a „koukejte“ kolem sebe. Neváhejte a pomáhejte!

                                                                          Bezručka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena