ZŠ Bezručova

30. 9. 2021

Začátek školního roku v Bezručovce

Každý začátek něčeho nového může být do jisté míry pro někoho náročný a nejinak tomu bylo i na začátku letošního školního roku 2021/2022. Během přípravného týdne jsme všichni s velkým očekáváním dostali do rukou „manuál“, jak bychom měli na začátku školního roku postupovat. Pomineme-li, že v platnosti byla stále nařízení vlády o režimových opatřeních v budovách, čekalo nás dle „manuálu“ screeningové testování žáků, které se mělo uskutečnit ve třech, respektive čtyřech termínech. První termín byl stanoven hned na 1. září, pro žáky, kteří do školy přišli prvním rokem, byl stanoven termín 2. září. V tomto termínu jsme otestovali 737 žáků. Všichni, kteří byli testováni, měli negativní výsledek. Další termín testování připadl na 6. září, kdy jsme otestovali 715 žáků. Poslední termín připadl na 9. září, kdy jsme otestovali 713 žáků. I v obou dalších termínech screeningového testování byly výsledky všech testovaných žáků negativní.

Přípravný týden ale nebyl jen o nařízeních vlády. Ozubená kola naší Bezručovky se musela opět roztočit do patřičných otáček, a tak se všichni pracovníci školy pustili do práce. Zpracovávaly se učební plány, probíhaly různé porady a vymýšlely se různé akce pro žáky na školní rok dopředu. Jedna taková probíhá právě ve chvíli, kdy píši tyto řádky. Jedná se o výjezd deváté třídy, který měl proběhnout již na v květnu roku 2021. Bohužel, koronavirus byl proti. Domluvili jsme se tedy hned na začátek září. Vše se podařilo během prvních dní doladit, a tak jsme na výjezd vyrazili. Jelikož jsem aktivním účastníkem této akce, musím říci, že vše probíhá nebývale hladce. Od prvních okamžiků, kdy jsme dorazili do penzionu BOBAS, který nás přivítal s otevřenou náručí, se zde cítíme jako doma. S našimi deváťáky podnikáme různé pěší výlety po okolí a musím uznat, že krásy Albeře a okolí jsou nádherné. V době, kdy vzniká tento článek, máme před sebou ještě dva večery a doufáme, že vše proběhne hladce jako doposavad.

Pevně věřím, že budeme mít opět možnost ve škole podobné akce pořádat, a že nám to různá nařízení vlády nezhatí.

Vaše Bezručovka

Děcka z Bezručovky v klipu Michala Horáka

Jak jsme již psali v minulém čísle, jedním z produktů naší distanční výuky Hv byla účast našich dětí na nahrávání písně Plány jdou písničkáře Michala Horáka. V červnu tento skvělý muzikant a mimořádně sympatický člověk přizval naše děti i k natáčení videoklipu k této skladbě. Myslím, že mohu mluvit i za ostatní, že to byl pro nás všechny nezapomenutelný zážitek. Nyní můžete zhlédnout výsledek. Klip měl 5. 9. 2021 premiéru a vy ho můžete najít na YouTube a na webu naší školy. Máme z výsledku obrovskou radost. Pokud se bude líbit, sdílejte dál.

                                                                    Martin Mužík

 

Troufalost na Jarmarku u Ludmily

Školní kapela Troufalost začala tento školní rok v novém složení.  Po deváťácích se nám moc stýská, ale tak už to ve školních souborech chodí. Nás ale čekala každoroční výzva: nacvičit během osmi dní půlhodinový program pro benefiční akci Jarmark u Ludmily v Praze na Náměstí Míru. Skladby jsme vybírali přes prázdniny a v tuto dobu děti nacvičovaly své party. Je nutné zdůraznit, že děti přišly naprosto perfektně připravené. Děcka kromě pravidelných zkoušek bez reptání denně zkoušela před školou, o přestávkách, po vyučování...  Vše jsme stihli a vlastní koncert měl skvělou atmosféru. Publikum pod pódiem tancovalo, hráli jsme i přídavek a nakonec děti i rozdávaly autogramy. Zkrátka – krásný den, vydařená akce pro dobrý účel, pěkný výkon, pohodový čas. Co víc si přát?

                                                                    Martin Mužík

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena