ZŠ Bezručova

29. 10. 2021

Atletický víceboj

Přelom září a října je v Bezručce již tradičně zasvěcen atletickému víceboji pro první stupeň. Tato akce je zároveň nominační soutěží na Štafetový pohár a jiné atletické závody.

Po roční covidové pauze se žáci opět sešli na sportovišti a prali se o nejrychlejší časy a nejdelší hody a skoky. Druháci absolvovali dvojboj, žáci od třetích do pátých ročníků se utkali ve čtyřboji.

I přes chladné počasí nakonec oba dva dny vysvitlo slunce a děti se tak mohly vydat ze všech sil. Bylo k vidění pár velice kvalitních výkonů, ale především neskutečné úsilí a bojovnost všech zúčastněných, kterých bylo přes 300. Jsme rádi, že k víceboji všichni přistoupili velice zodpovědně a předvedli výkony na hranici svého maxima.

Nezbývá mi než velmi poděkovat za pomoc s organizací panu řediteli, oběma zástupcům a čtyřem dobrovolníkům z devátého ročníku. A my se již těšíme na vyhlášení výsledků, které jistě bude zajímavé.

David Beneš

Žákovský parlament na Bezručce

Po covidové pauze se opět v letošním roce rozjíždí projekt žákovského zastupitelstva. Spolupracuje s městem na pořádání různých akcí a má tak možnost se plně zapojit do života ve městě. Na kandidátce bylo 26 žáků, kteří měli zájem něco ve škole, případně i ve městě změnit. Volby do žákovského zastupitelstva proběhly ve stejný den, jako volby do poslanecké sněmovny. Zvoleno bylo pět žáků, kteří budou zastupovat Bezručovku na zasedání městského žákovského zastupitelstva.

A jak to vlastně dopadlo?

1. Ondřej Havel

2. Tomáš Barták

3. Jakub Trpálek

4. Julie Vašková

5. Sára Řeřichová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena