ZŠ Bezručova

28. 11. 2021

Erasmus + Languages to learn and live

16. – 22. 10. 2021 se tým z Bezručovky zúčastnil pracovního výjezdu do Španělska. Celkem čtyři země, Belgie, Litva, Španělsko a Česká republika. Hostitelskou zemí bylo Španělsko, cílem našeho pobytu byla Tarifa, což je město na jihu Španělska. Z každé školy jelo šest žáků a tři učitelé. Měli jsme možnost navštívit školy v okolí města Tarifa a zjistit, jak funguje systém školství v této zemi. Další pokračování v příštím čísle Kurýru.

Vaše Bezručovka

Naše škola dosáhla TOP 3 v okresním kole Jazykového WocaBee šampionátu

Stejně jako jiné školy i naše škola řešila v březnu roku 2020, jak žákům co nejlépe zpřístupnit výuku cizích jazyků, která nemohla probíhat prezenčně. Zatímco pro anglický jazyk dlouhodobě funguje na naší škole výukový systém DynEd, učitelé tzv. druhých cizích jazyků, např. německého a ruského jazyka, svým žákům obdobný výukový systém nabídnout nemohli. Nabídka aplikace WocaBee, která napomáhá žákům při výuce cizích slovíček např. i zmiňovaného německého či ruského jazyka, se zdála být pro nás řešením v případě dalšího dlouhodobého uzavření základních škol. Kristýna Plešingrová se společností vyvíjející tento systém navázala již v červnu roku 2020 spolupráci, systém výuky německého jazyka pomocí této aplikace vyzkoušela a na základě svých velmi pozitivních zkušeností doporučila pro využití našimi žáky. Díky pochopení, podpoře a vstřícnému postoji vedení školy byly z prostředků školy nakoupeny všem žákům německého jazyka přístupové kódy do této aplikace a naše výuka tak mohla být ve školním roce 2020/2021 i 2021/2022 tímto způsobem doplněna a obohacena.

S radostí můžeme nyní oznámit, že naši žáci si aplikace WocaBee natolik oblíbili, že v říjnu 2021 získali žáci třídy 7. B a 7. C Michaely Malé 3. místo v procvičování slovní zásoby v okresním kole soutěže Jazykový WocaBee šampionát.
Jedná se o třetí ročník soutěže v učení slovíček cizího jazyka, ve kterém mezi sebou soupeří studenti všech cizích jazyků od základních škol až po gymnázia, a to nejen v Česku, ale také na Slovensku. Šampionát probíhá online v inovativní aplikaci pro učení cizích slovíček s názvem WocaBee. Žáci v aplikaci získávají body pouze za správné odpovědi při procvičování slovíček. Celkem se do soutěže zapojilo celkem téměř 60  000 žáků.

Celé třídě děkujeme za reprezentaci naší školy a gratulujeme k umístění!

Vyhlašovali jsme nejlepší atlety

Školní atletický víceboj pro žáky prvního stupně, který proběhl na přelomu září a října, se ve druhé polovině října dočkal svého vyhlášení. A jako každý rok jsme i letos ve škole přivítali výraznou osobnost české atletiky. Přijela za námi šestá nejlepší atletka ČR Lada Vondrová – mistryně Evropy do 22 let z roku 2021 a semifinalistka OH v Tokiu v běhu na 400 metrů.

S Ladou jsme znovu prožili její vítězný běh z ME a vyzpovídali ji. Děti měly možnost zeptat se Lady prakticky na cokoliv. A někteří toho hojně využili. Na závěr celé hodiny Lada těm nejlepším předala medaile. Vítězové nakonec dostali i diplomy a věcné ceny. Pevně věříme, že si všechny děti vyhlašování užily.

David Beneš

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena