ZŠ Bezručova

7. 7. 2022

Závěrečný koncert 5. hudební třídy 


Již tradičně se na konci 5. ročníku v našich hudebních třídách koná závěrečný koncert žáků. Jak to letos vypadalo z pohledu dětí, které zde vystupovaly? 

Po dvou letech jsme si mohli konečně veřejně zazpívat. Příprava na tento koncert začala pro nás už na začátku školního roku, kdy jsme si vybírali každý písničku pro sebe. Zpracování nám trvalo celkem dlouho, ale nakonec se to všechno zvládlo. Před vystoupením jsme měli všichni velkou trému, ale během zpívání z nás pomalu spadla. Hodinu a půl dlouhý koncert byl úžasný, vše se povedlo. Přišli se na nás podívat naše rodiny, ale i učitelé. 
Poděkovat musíme i našim starším kamarádům z hudebních tříd, kteří nás celý večer doprovázeli. Po koncertu nám rodiče připravili párty, kterou jsme si všichni užili. Myslíme si, že to všechno trénování a zkoušení stálo za to a pro všechny to byl velký zážitek.
“ 

Děti z 5. D – hudební třídy Bezručovky 
 

Den dětí v MŠ Čtyřlístek 

Již spoustu let pořádají naši páťáci hravé dopoledne ke Dni dětí pro své kamarády z prvních tříd a děti z MŠ Čtyřlístek. Po dvouleté pauze jsme se opět s dětmi vrátili na zahradu Čtyřlístku, abychom v tradici pokračovali. A jak to vše vypadalo z pohledu dětí? 
Na Den dětí jsme se třídou byli v MŠ Čtyřlístek. Pro děti jsme ve skupinkách připravili různé atrakce. Třeba chytání rybiček, házení míčků a kroužků, různé opičí dráhy apod. 
O půl deváté přišli naši prvňáci, pak i děti ze školky i se svými novými ukrajinskými kamarády. 
Den se moc povedl. Bylo hezké počasí a všichni jsme si to užívali. Paní kuchařky ze školky pro nás za odměnu upekly perník, který nám všem moc chutnal. 
Takových dnů ve škole bychom uvítali víc…
“ 

Děti 5. B z Bezručovky 


Školní soutěže opět běží 

Po covidových letech se letos opět rozběhly sportovní soutěže na maximum. Po basketbalových turnajích či 
okresním kole ve volejbale někteří naši žáci absolvovali atletický kemp, aby přijeli trochu lépe připraveni 
na okresní kolo Poháru rozhlasu. 
Ten proběhl 11. května a my na něj vyrazili v nejsilnější možné sestavě. Bojovat v asi nejsilnějším okrese 
v republice není jednoduché. Sice se nám nepodařilo poprat o přední příčky, za to se ale téměř dvacetkrát 
budou přepisovat rekordy školy. I to je známka toho, že připraveni jsme byli. Pokud chceme bojovat o postupové příčky, musíme být ještě lepší. 
O dva dny později proběhlo také krajské kolo Sazka olympijského víceboje. Z okresního kola se postoupilo 
družstvo a tři jednotlivci. Z těch se bohužel mohl zúčastnit pouze jeden. 
Naše družstvo ale určitě nezklamalo a závod pro ně byl za odměnu. V jednotlivcích nezklamal ani Tomáš Barták, kterému se podařilo krajské kolo vyhrát a postoupit tak do zářijového celorepublikového finále do Brna, kde mu budeme všichni držet palce. 

David Beneš

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena