ZŠ Magic Hill

28. 2. 2021

Děti z Magic Hill staví sněhuláky pro dobrou věc, připojte se také!

 „Děti v Africe si sněhuláka nikdy nepostaví, mnozí z nich se ale nedostanou ani do školy. Na první informaci nic nezměníme, s tou druhou je v našich silách něco udělat,“ stojí v podtitulu dobročinné akce na podporu gambijských školáků.

 Děti ze školky a prvního stupně ZŠ Magic Hill se již do benefiční akce „Sněhuláci pro Afriku“ zapojily a stavějí či vyrábějí sněhuláky, kteří pomohou africkým dětem. A jak to celé funguje? Každý sněhulák, který se přihlásí do soutěže, platí dobrovolné startovné. Startovné putuje na účet spoluorganizátora „Kola pro Afriku, o.p.s.,” jenž peníze použije na přepravu kol do Gambie.  Gambijské děti využívají kola jako dopravní prostředek do často velmi vzdálené školy. Letos se soutěží o nejveselejšího sněhuláka, takového, který vás rozesměje. Autoři vítězného sněhuláka dostanou věcné dary a vybavení pro svou školu. Benefiční akce „Sněhuláci pro Afriku“ běží již 9. rokem a v minulých letech se do ní zapojilo více než 1500 škol a organizací. Naše škola se letos zúčastnila poprvé, ale rozhodně ne naposled! Sněhuláky stavěly jak děti na domácím vzdělávání, tak děti přítomné ve škole. Stavění sněhuláků i nesněhuláků s druháky jsme si naplánovali na krásný slunný den a radost ze společné činnosti a účasti na dobré věci byla téměř hmatatelná. Děti i my jsme si to náramně užili. Věstonická venuše, klaun, sumo aréna nebo sněhová zmrzlina, dětská fantazie jela na plné obrátky. Startovné za naše sněhuláky zaplatilo vedení školy a školky a na benefiční účet posíláme 4500 korun.

Letošní sněhová nadílka je více než štědrá. I vy se stále ještě můžete přidat.  Celá akce trvá až do konce března. Více na www.snehuláciproafriku.cz.

Eva Kolářová, patron Sněhuláků

pro Afriku v ZŠ Magic Hill

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena