ZŠ Magic Hill patronem parku

25. 4. 2013

U příležitosti letošních oslav Dne Země se žáci a žákyně Základní školy Magic Hill, spolu se svými učiteli, rozhodli převzít patronát nad parkem Antonína Švehly v Říčanech.

Společně chtějí postupně zkrášlovat park, aby byl pro všechny obyvatele i návštěvníky Říčan místem pro odpočinek i poznání. Věříme, že tato iniciativa dětí přispěje k tomu, že park se opravdu stane nepřehlédnutelným místem, a že velké úsilí a práce dětí nebudou zmařeny bezohledným chováním některých návštěvníků parku.

 

Škola Magic Hill s parkem bezprostředně sousedí, a tak bylo jen otázkou času, kdy se objeví projekt, který by mohl prospět nejen parku a jeho návštěvníkům, ale i dětem všech říčanských škol.

 

Žáci a jejich učitelé z Magic Hill přišli s nápadem vybudovat v parku informační stezku okolo stromů, postupně založit nové záhony, zasázet nové rostliny, podílet se na úklidu parku a jeho celkovém zvelebování.

 

Děti již v předstihu park připravily – úklid byl opravdu velký, děti natřely všechny lavičky v parku a z parku se vyvezlo velké množství nejen listí, ale i odpadků, které tam bohužel zanechávají někteří nezvaní návštěvníci parku.

 

Slavnostní den převzetí parku se opravdu vydařil, děti již od ranních hodin křižovaly město s informačními letáky a dárky, na odpoledne pak měly připraveno pro kolemjdoucí a návštěvníky parku vlastnoručně připravené občerstvení a dále výtvarné a vědomostní soutěže.

 

Město tuto iniciativu dětí přivítalo a podpořilo. Při slavnostním předání parku škole 18. dubna 2013 tak nechyběl pan starosta Vladimír Kořen a místostarostka paní Hana Špačková, kteří poděkovali vedení školy a zejména ocenili následováníhodný počin a snahu všech žáků školy.

 

Letošní oslavy Dne Země byly tedy ve znamení nástupu krásného slunečného počasí, ale hlavně ukázaly nám všem, jak je možno smysluplně vést žáky, a to nejen v lavicích škol.

 

Martina Olivová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena