ZŠ Nerudova

27. 11. 2015

Naše akce v Nerudovce

Naše akce v Nerudovce

     V říjnu všichni žáci naší školy navštívili stanici Hasičského záchranného sboru v Říčanech. Zde se seznámili s veškerou technikou, kterou má tato stanice k dispozici. Profesionální hasiči předvedli i praktické ukázky- např. práce na výsuvném žebříku, technika a zařízení jednotlivých požárních aut,…

       Na začátku listopadu se celá škola zúčastnila workshopu společnosti EKO-KOM- „Tonda Obal na cestách“, kde si žáci zopakovaly základní znalosti z oblasti recyklace odpadového materiálu, co patří do barevných kontejnerů, které vidí na ulicích,.. Tohoto pořadu se zúčastnily i některé děti z MŠ U Slunečních hodin Říčany.

       Žáci 7.,8.,9. ročníku zaujal výukový program „ Planeta Země“, který proběhl v MěKS Labuť Říčany. Letošním tématem byl světadíl Afrika.

        V současné době všichni žáci včetně svých učitelů připravují na Den otevřených dveří a prodejní výstavku svých výrobků, což bude na konci listopadu.

       Všem čtenářům přejeme klidný a příjemný adventní čas.

       

 

Přípravná třída v ZŠ Nerudova v příštím školním roce

I v příštím školním roce plánujeme otevření přípravné třídy pro předškolní děti. O zařazování žáků do přípravné třídy základní školy rozhoduje ředitel školy na žádost zákonného zástupce dítěte a na základě písemného doporučení školského poradenského zařízení, které k žádosti přiloží zákonný zástupce. Obsah vzdělávání v přípravné třídě je součástí školního vzdělávacího programu.

Jaký je výchovný a vzdělávací obsah přípravné třídy?

Děti se učí formou her. Cíleně rozvíjíme drobnou motoriku, grafomotoriku, zrakovou
a sluchovou orientaci a analýzu. Podporujeme vlastní tvořivé myšlení. Přípravná třída
se nezapočítává do školní docházky. Děti se neklasifikují, pouze slovně hodnotí na konci školního roku.

Organizační záležitosti
Výuka probíhá od 8:00 do 11:40 hod. V případě zájmu je otevřena školní družina,
je  zajištěna možnost stravování ve školní jídelně. Přípravná třída je bezplatná.
Přihláška Vás nezavazuje k tomu, aby Vaše dítě pokračovalo v 1. třídě na naší škole - možnost zápisu na běžné základní škole spádově podle trvalého bydliště!


Jaký je režim dne?
Denně 4 vyučovací hodiny, rozdělené do kratších časových úseků. Denní činnosti se prolínají a střídají, svou délkou a obsahem jsou přizpůsobené potřebám dětí.

Děti se zúčastňují všech akcí pořádaných školou, mají zajištěn základní plavecký výcvik v rozsahu 10 hod.

Pokud máte jakékoliv dotazy k organizaci, výuce,…,  neváhejte nás kontaktovat, je možnost podívat se i do výuky v této třídě, pouze však po předchozí dohodě s vedením školy.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena