ZŠ Nerudova

27. 5. 2016

Naše škola a příroda, Konečně první!

Naše škola a příroda

Akce žáků, jejich rodičů a pedagogů jsou důkazem aktivního přístupu k ochraně životního prostředí.

V rámci projektu „Recyklohraní“ sbíráme elektrozařízení a baterie. S panem Popelou třídíme a sbíráme papír. Dne 10.května proběhne svoz hliníku. Nasbírali jsme téměř 80 kilogramů.

V září jsme se opět zúčastnili ekologické olympiády v Kostelci nad Černými lesy. Již několik let pro nás místní paní učitelky připravují zábavnou a poučnou soutěž.

V listopadu nás navštívila lektorka společnosti Ekokom. Její přednáška, která byla přizpůsobena věku a schopnostem žáků, se pedagogům i dětem moc líbila.

Pozitivní reakci sklidilo divadelní představení „ O Balynce, dobrém štěněti“ v kulturním domě Labuť. Herci Karlovarského hudebního divadla seznámili žáky 1. stupně hravou formou s tříděním odpadu.

Nyní na konci května připravujeme již 4. ročník soutěže předškoláků pro naše děti z přípravné třídy a MŠ U Slunečních hodin v Říčanech. Celá tato soutěž je také zaměřena na oblast ochrany životního prostředí.

Dny zdravé výživy (soutěž o zdravou svačinu), třídění odpadků v budově školy, vlastivědné vycházky, spolupráce s Muzeem a jiné aktivity jsou důkazem snahy nás dospělých k pochopení vztahu životní styl – životní prostředí u mladé generace.

Jitka Rosůlkova, koordinátor EVVO

 

Konečně první!

Na oblastní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů již jezdíme do Nymburka mnoho let. Umísťovali jsme se čtvrtí, třetí a často i druzí. Ale letos konečně dvě 1. místa. Obě družstva získala 1. místo v konkurenci deseti škol z celého Středočeského kraje. Přivezli jsme dva krásné putovní poháry.

Máme velkou radost.

Ivana Bilkova

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena