ZŠ Nerudova

1. 7. 2016

Rozloučení se školním rokem

 

                Školní rok rychle uplynul a v jeho závěru se naši žáci ještě stihli zúčastnit mnoha akcí.                  Den dětí jsme oslavili sportem – proběhlo školní kolo lehkoatletických závodů a žáci si porovnali svoje síly v různých disciplínách na Sokolském hřišti. Z svoje výkony získali diplomy, na což byli patřičně hrdí.

 

Přípravná třída soutěžila společně s dětmi z MŠ U slunečních hodin ve znalostech z oblasti EVVO a ochrany přírody. Tuto akci pro malé spolužáky pomohli připravit žáci 9. ročníku, kteří byli zároveň jejich průvodci celým zábavným dopolednem.      

   

Téměř všichni žáci se zapojili do plavecké soutěže, kterou uspořádalo Centrum Na Fialce pro všechny říčanské školy. Naši žáci postoupili v kategoriích mladších i starších žáků do finále, kde získali dvě první a dvě pátá místa, což považujeme za obrovský úspěch a k výkonu gratulujeme.

                                                                                                                                                                 Červen bývá dobou školních výletů. Letos se děti z přípravné třídy vypravily do říčanské Japonské zahrady, kde si pro ně paní učitelky připravily program. Ostatní žáci jeli do ZOO Praha, kde si prohlédli, jak prospívají nově narozená gorilí a sloní mláďata a doplnili si poznatky z přírodovědy a přírodopisu.    

                                                                                                                                                               Žáci navštěvující školní družinu uvítali akci Noc ve škole, kterou pro ně uspořádaly paní vychovatelky. Všichni nejprve jeli vlakem do Strančic, kde si zahráli minigolf. Po návratu si společně připravili večeři a po dalších tématických hrách a soutěžích přespali v tělocvičně. Pro některé nejmladší žáky to bylo malé dobrodružství.

                                                                                                                                                                     Před vydáním závěrečného vysvědčení jsme se, jako každý rok, slavnostně rozloučili nejen s vycházejícími žáky devátého ročníku, ale i s dětmi z přípravné třídy, které pak nastoupí do prvních ročníků na běžné základní školy. Doufáme, že všichni zažijí na budoucích působištích hodně úspěchů. Všem ostatním žákům a hlavně pedagogům přejeme pěkné prožití letních prázdnin.

 BlankaVeselá                                                                                                                                                                     

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena