ZŠ Nerudova

30. 9. 2016

Co nás čeká?

Ve školním roce 2016-2017 je nový hlavně název školy, jsme 4. základní školou. Změní se také předmět naší činnosti, budeme školou, které bude vzdělávat žáky se zdravotním postižením -  mentálním, včetně kombinovaných vad.

Od 1. 9. se naši žáci na prvním stupni budou vzdělávat podle upravených učebních osnov, nově se budou učit cizí jazyk již od 3. ročníku, jejich vzdělání bude hlavně probíhat podle individuálních  vzdělávacích plánů s přiznanými stupni podpůrných opatření.

Budeme pokračovat v již započatých projektech. Jsou to zejména projekty v oblasti minimální prevence, projekt „Budeme chytřejší“ je realizován s přispěním Středočeského kraje, projekt „Životní nástrahy“ je financován z prostředků MŠMT ČR a státního rozpočtu.

Po celý podzim se budeme setkávat při různých tématech se všemi dětmi, hlavním realizátorem workshopů bude „Cesta integrace“.

V rámci udržitelnosti projektů financovaných z prostředků ESF, EU a státního rozpočtu vstupujeme do pátého roku u projektu „Hraní s Vojtou a Davidem“.

Nebudeme se vyhýbat ani sportovním a kulturním akcím. Pro děti z přípravné třídy je již v září zajištěno první setkání v programu „Hurá s operou“ a „Dřevíčková dílna. To starší žáci se budou připravovat na již tradiční soutěž „Ekokosteláda“- oblastní soutěž v EVVO.

To jsou pouze ty nejzákladnější soutěže a akce. Doufáme, že i v letošním roce budou naši žáci dosahovat stejně dobrých výsledků jako v loňském roce.

 

Jitka Macháčková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena