ZŠ Nerudova

27. 1. 2017

Zahájení roku v ZŠ Nerudova

Do nového roku 2017 jsme po vánočních prázdninách vstoupili společně s inspektorkami ČŠI, které byly v naší škole na plánované hloubkové inspekci. Až budou známy její výsledky, bude uveřejněn odkaz na inspekční zprávu na webu školy.    

V novém roce čekají žáky devátého ročníku novinky v přijímacím řízení na střední školy a budeme dále realizovat změny, které se zavádějí v souvislosti s inkluzí a se vzděláváním žáků, kteří mají doporučeno nějaké podpůrné opatření ve výuce. Lednová výuka byla zaměřena na završení I. pololetí úspěšnou klasifikací.

Naši žáci však nežijí jenom učením, ale také mimovýukovými a mimoškolními akcemi. Mezi ně patři tradiční programy minimální prevence Cesty integrace, které tato organizace pro naše žáky připravuje. Programy proběhly ve všech ročnících a hlavními tématy pro první stupeň byla zdravá výživa, zdravověda a první pomoc.

Žáci druhého stupně byli seznámeni s nebezpečím užívání nelegálních návykových látek a s tím, jak bojovat s předsudky a intolerancí v dnešní společnosti.    Děti z přípravné a speciální třídy zhlédly divadelní představení  „O krejčíkovi Honzovi“ v MěKS.       Žáci byli opět na návštěvě v dětské knihovně. Paní knihovnice pro ně měly připravené programy „Z pohádky do pohádky“ a „Etiketa a slušné chování“, které zábavnou formou doplnily učivo probírané ve školní výuce.

V průběhu zasněženého ledna byla hodně aktivní také školní družina. Využila dobrých sněhových podmínek k bobování, sáňkování, hrám na sněhu a stavění sněhuláků. Dále žáci se školní družinou navštívili expozici „Letadla a drony“ v říčanském muzeu, z čehož byli nadšeni hlavně chlapci.    V únoru čekají žáky zasloužené jarní prázdniny a po nich se už budeme připravovat na jarní aktivity    – velikonoční tvoření a zasévání rajčat a paprik v pracovních činnostech k tradičnímu květnovému prodeji, ale o tom až v dalších číslech Kurýru.                                                                                               

                                                                                                                                  Blanka Veselá      

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena