ZŠ Nerudova

3. 3. 2017

Školní družina, prostor pro relaxaci i pro zajímavé projekty

Školní družina při 4. základní škole Nerudova čítá 28 žáků ve dvou odděleních. Její náplní je kvalitní zájmová činnost, relaxace, odpočinek, nabídka různorodých činností podle zájmu dětí. Mimo prostor školní družiny využíváme v silně mrazivých, inverzních i jinak nepříznivých dnech také tělocvičnu, dílnu, cvičnou kuchyňku, ale i počítačovou učebnu. Od začátku školního roku je výčet aktivit velmi rozsáhlý, a tak uvádíme jen ty aktuální.

Lednový měsíc byl věnován našemu zdraví. Rozlišovali a třídili  jsme zdravé a nezdravé potraviny. Děti pracovaly samostatně nebo ve skupinách s pracovními listy a také se aktivně zapojily do výroby ovocného salátu. Hovořili jsme také o důležitosti ochrany zdraví, prevenci a používání ochranných pomůcek při zimních sportech a vhodnosti oblékání v mrazivých dnech.

Únor je měsíc masopustu a maškarních plesů a ke správné masce patří i škraboška. Výroba různých typů škrabošek přinesla dětem hodně radosti, zábavy a zároveň zjištění, jak je výroba snadná, když se naučí, jak na to.

 Velmi inspirující a zajímavá byla návštěva výstavy ,,Letadla a drony“ a v neposlední řadě také další dílnička ,, Výroba ptačí budky a krmítka“. Každý přiložil ruku k dílu. Po vyschnutí ochranného nátěru, instalace budky i krmítka na školním pozemku, bude naší odměnou případné zahnízdění některých z ptáků. Dočkáme se ptačí drobotiny?

To není výčet všech našich aktivit, ale opravdu jen těch nejaktuálnějších a my se můžeme těšit na ty budoucí, kterých je v plánu do konec školního roku ještě dost.

 

Olga Maláková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena