ZŠ Nerudova

1. 11. 2013

Jak jsme začali školní rok?

 

V průběhu letních prázdnin a v září došlo k opravě izolací na zadní straně školy a úpravě zádveří u výtahu, byl dokončen projekt na úpravu školního pozemku, který byl hrazen z prostředků EU z Programu rozvoje venkova – Leader a realizován s podporou MAS Říčansko, o.p.s.

Již v září se zúčastnili naši žáci jedné z mnoha soutěží, které jsou plánované na celý školní rok. Jeli jsme do Kostelce nad Černými lesy na oblastní kolo v ekoolympiádě. Z osmi škol jsme obsadili celkové 3. místo, v jednotlivcích se jedna žákyně umístila na 1. místě a v první 20 jsme obsadili ještě další 3 pěkná umístění.

 

Od září nejenom soutěžíme, ale zúčastňujeme se i akcí různých oblastí – navštívili jsme hasičskou stanici v Říčanech, připravili jsme fotografie na fotografickou přehlídku v rámci projektu Patriot „Život před katedrou“ a na přehlídku o zahradní výpěstky z pracovních činností. Žáci druhého stupně absolvovali besedu s mluvčí věznice Jiřice a odsouzeným klientem, v rámci projektového dne si upekli chléb na „Hájence ve Světicích“.

 

 

Co nás čeká v nejbližších dnech? Příprava na vánoční prodejní výstavku, den otevřených dveří, pečení perníčků…

Tímto bychom chtěli zároveň všechny pozvat na Den otevřených dveří spojený s prodejní vánoční výstavkou, který se uskuteční ve středu 27. 11. 2013 od 8.30 do 12.00 hod v budově školy.

 

J. Macháčková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena