ZŠ NERUDOVA

31. 5. 2019

Co všechno jsme zažili v ZŠ Nerudova?

Květen byl pro nás velmi aktivním měsícem. Hned na začátku tohoto měsíce se zúčastnila dvě družstva našich žáků oblastního kola v dopravní soutěži. Mladší žáci obsadili 3. místo, starší žáci získali nakonec o pouhých devět bodů 2. místo.

V rámci navázání partnerských vztahů jsme navštívili spolužáky ve Vlašimi. Za nimi jsme se podívali při celoškolním výletu, kdy jsme navštívili i Vodní dům, Parazoo. Žáci 2. stupně mohli srovnat vzdělávání v jiné škole stejného typu.

V rámci spolupráce s Domovem seniorů Říčany Voděrádky a DPS Říčany proběhla dvě kulturní vystoupení dětí z přípravné třídy. V rámci tohoto vystoupení se nejen recitovalo, ale děti i prozradily, čím by chtěly být.

Konec měsíce je již tradičně věnován soutěži v rámci projektu Patriot v oblasti EVVO- zúčastní se jí soutěžní družstva z naší školy, MŠ U Slunečních hodin, MŠ Zahrádka, děti z přípravné třídy ze ZŠ Mnichovice. Kdo vyhrál a získal pohár, to odtajníme v příštím čísle Kurýru.

V rámci sportovních aktivit se připravujeme nejen na školní kolo v lehké atletice, ale i na meziškolní, které proběhne v 1. polovině června. Jsou pozvané čtyři školy, tak nám držte palce. I v tomto případě se držíme hesel: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se! V zdravém těle zdravý duch!“

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena