ZŠ Nerudova

30. 8. 2019

Na co se můžeme těšit v ZŠ Nerudova v novém školním roce?; Projekt Patriot v Nerudovce; Vyhodnocení sběru papíru a hliníku v rámci projektu Patriot na říčanských školách

Na co se můžeme těšit v ZŠ Nerudova v novém školním roce?

Ani v naší škole se o prázdninách nezahálelo. Došlo k výměně dveří u většiny tříd, obnově výmalby, v 7. a 9. ročníku mají nový dotykový dataprojektor.

Práce nás čeká však i ve školním roce. Budeme pokračovat v projektech: „ Šablony v Nerudovce“, který je financován ze státního rozpočtu a rozpočtu EU, zapojíme se do schváleného dotačního programu, který je financován z prostředků Nadačního fondu O2. V rámci tohoto projektu jsou pro naše nejstarší žáky připravena dvě divadelní představení v rámci prožitkového vzdělávání. Tématem jsou oblasti minimální prevence.

Hned v září se chystáme na dvě akce. První je projektový den na „Říčanské hájence“, kde připravilo program Muzeum Říčany. Žáci druhého stupně se zúčastní hned v prvním školním měsíci tradiční soutěže v oblasti EVVO- „Ekokosteláda“.

V září, v rámci návštěvy z partnerského města Opatowiek, navštíví opět naší školu pracovníci z odboru sociálních věcí a tamního úřadu. Celou tuto akci zaštiťuje Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Říčany.

V průběhu celého školního roku se chceme opět aktivně zapojit do sběru papíru, projektu Zdravá 5, pokračovat v revitalizaci školního pozemku. Držte nám palce!

Všem žákům i pracovníkům všech říčanských škol přejeme úspěšné vykročení do nového školního roku 2019 - 2020.

Jitka Macháčková

 

Projekt Patriot v Nerudovce

V rámci tohoto projektu naše škola připravila již 7. ročník v meziškolní soutěži našich předškoláků. V letošním roce jsme pozvali nejen děti z říčanských mateřských škol, ale i děti z přípravné třídy v Mnichovicích. V den „D“ se sešlo přes 60 předškoláků, kteří byli rozděleni do několika družstev. Nasazení, úsilí vyhrát bylo úžasné. Bojovalo se nejen o pohár, ale i o množství cen a medailí.

Druhou akcí, kterou jsme v rámci tohoto projektu pořádali, bylo uspořádání meziškolního kola v atletickém čtyřboji. Závody se uskutečnily za neskutečného tepla ve středu 12. června, kdy se na Sokolské hřiště sjeli závodníci z několika škol- Benešova, Kolína, Mnichovic, Kostelce nad Černými lesy. Celkem se sjelo přes 80 „atletů“. Atmosféra závodů byla na profesionální úrovni, závodníci si to vše užívali. Bojovalo se ve třech kategoriích, ve čtyřech disciplínách – v běhu na 50, popř. 60 metrů, skoku do dálky, hodu kriketovým míčkem, běhu na dlouhou vzdálenost. Jednotliví vítězové čtyřboje získali nejen pohár, medaili, ceny. Malou pozornost si nakonec odnesli všichni. Velmi nás těšila zpětná vazba od pedagogických doprovodů závodníků.

Tímto bychom chtěli poděkovat zřizovateli za finanční podporu při uskutečnění těchto akcí. O občerstvení pro všechny děti a doprovody za postarala firma Arter- cateringová společnost, které tímto také děkujeme.

 

Vyhodnocení sběru papíru a hliníku v rámci projektu Patriot na říčanských školách  

V průběhu celého školního roku se konal sběr papíru na všech říčanských základních školách. Celkem bylo sebráno 68157,9 kg starého papíru, v průměru na jednoho žáka říčanských škol 50,08 kg.

Nejvyšší průměr na žáka byla
u 4. ZŠ Nerudova Říčany 103,33 kg/ žáka, na 2. místě byla 1. ZŠ Masarykovo nám. – průměr na žáka byl 75,519 kg starého papíru.

Sběr hliníku probíhal na dvou základních školách. Hliníku sebrali žáci škol celkem 120 kg, průměr na jednoho žáka zúčastněných škol je 0,941 kg hliníku. Nejvíce opět sebrali žáci ze 4. ZŠ Nerudova Říčany.

Děkujeme tímto zřizovateli za možnost vyhodnocení nejlepších škol. Celá akce probíhá v rámci projektu Patriot.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena