ZŠ Nerudova

29. 11. 2019

Advent v Nerudovce

Vánoce jsou nejkrásnějšími svátky v roce a výroba adventního věnce k tomuto času neodmyslitelně patří. I my se chystáme k výrobě tohoto znaku adventu. Budeme je vyrábět v rámci komunitně osvětového setkávání s klienty Domova seniorů Říčany Voděrádky, kteří budou společně pracovat s chlapci 6. a 8. ročníku naší školy. Lektorkou bude pracovnice Dendrologické zahrady v Průhonicích. Různorodý přírodní materiál bude jistě dávat prostor k neomezené míře kreativity. V průběhu dílny se i blíže všichni seznámí s rostlinami, které jsou s oslavou vánočních svátků tradičně spojeny. Celá akce je financována z projektu Šablony II.

Další již tradiční akcí ve spolupráci s Muzeem v Říčanech bude vánoční pracovní workshop pro všechny žáky školy. Navštíví nás čert s Mikulášem, kteří určitě obdarují všechny hodné děti naší školy.

Advent není v původním smyslu dobou shonu a předvánoční nervozity, ale naopak je obdobím ztišení, klidu, rozjímání. Naše škola tedy přeje všem klidný adventní čas. Relaxujte, rozjímejte, odpočívejte…

Olga Maláková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena