ZŠ Nerudova

30. 1. 2014

Informace k přijímání do přípravné třídy pro školní rok 2014/2015

 

Základní škola Nerudova, Říčany, plánuje i v příštím školním roce vzdělávání předškolních dětí v přípravné třídě. Její kapacita bude 14 dětí. Tyto děti bude možné přijmout jen na základě doporučení ke vzdělávání ze školského poradenského pracoviště (pedagogicko-psychologické poradny, popř. speciálně pedagogického centra).

Přijímání přihlášek bude od úterý 4. 2. 2014 do 15. 5. 2014. Přihlášky, kritéria a další podrobnosti je možné najít na webových stránkách školy – http://zs-nerudova.cz.

 

 

 

 

 

Školní družina

Stejně jako v ostatních základních školách, mohou i žáci Základní školy Nerudova, Říčany, využívat pro své zájmové vzdělávání školní družinu. Kapacita je 14 žáků, denní provoz je rozdělen na ranní a odpolední. Práce se řídí školním vzdělávacím programem, který je zaměřen zejména na odpočinkové, relaxační a sportovní činnosti.

Děti ze školní družiny se setkávají nejen ve školní dny, ale i o 4 aktivních sobotách, které jsou tematicky zaměřené na roční období a k nim vztahující se tradice: „Podzimní pouštění draků a pečení brambor“, „Vánoční pečení a zdobení perníčků“, „Velikonoční dekorace – vítáme jaro“, „Hurá na prázdniny – noc ve škole“.

Společně s přípravnou třídou se zúčastňujeme soutěžních akcí pořádaných městem – zdobení vánočního stromku, výstava betlémů, tvorba erbu Říčan z odpadového materiálu apod.

 

 

 Renata Žáková

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena