ZŠ Nerudova

29. 10. 2021

Příroda v naší škole

Naše projekty a programy pro tento školní rok vycházejí z aktivit plánovaných a plně respektují zákonitosti přírody. Už na začátku tohoto roku jsme některé realizovali, např. keramickou dílnu.  Cílem byla výroba pítek pro ptáky a keramické dýně. I tyto výrobky poputují do zahrady babiček a dědečků z DS Voděrádky a také doplní i naši školní zahradu.

       Dále jsme se zapojili do online soutěže „Ekokosteláda“, která byla vzhledem k současným opatřením zajištěna elektronicky.

Výroba hmyzích domečků v pracovních činnostech finišuje. Jablka, zelenina a bylinky z nových záhonů jsou sklizeny. Dýňová polévka i koláč provoněly celou školu. Krmítka pro ptáky jsou vyčištěna a naplněna.

    Nepracujeme však pouze ve škole. Aktivně se zapojujeme do programů Muzea Říčany, např. program „Šťourové v lese“ dovedl naše nejmenší dobrodruhy na průzkumnou výpravu lesem. Pro 7. a 9. ročník byl připraven program o historii Říčan. To 6. a 8. ročník bádal nad tím, jak vypadá rostlina pod mikroskopem.

Brzy se za zvířátky na dvorek vypraví předškoláci a celá škola pak absolvuje projektový den „Recyklace hrou“ a „Den správné výživy“. Dále nás čeká výtvarná soutěž na téma „Ovoce plné vitamínů“. No a o dalších projektech zase příště.

Hodně zdraví všem přeje Nerudovka.

 Olga Maláková, koordinátor EVVO

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena