ZŠ Nerudova

1. 5. 2022

„Březen – za kamna vlezem, duben – ještě tam budem.“

 Tak toto lidové rčení určitě neplatí pro žáky naší školy.  V těchto měsících se začínají konat nové akce, ale i ty, na kterých jsme z důvodu Covidu 19 v minulých letech nemohli být. Ze sportovních akcí to je zejména účast na 6. ročníku turnaje v kuželkách, který pořádala tradičně po dvouleté přestávce ZŠ z Kostelce nad Černými lesy. Družstvo našich žáků předvedlo bezvadnou reprezentaci a tento turnaj vyhrálo. Moc děkujeme za vzornou účast. V rámci přípravy na změnu vzdělávání v oblasti informatiky nezaháleli ani vyučující, kteří se ve dvou seminářích seznámili s novými možnostmi výuky v oblasti robotiky a programování. Tyto semináře byly plně hrazeny z prostředků Nadace O2.

Na konci dubna se žáci 2. stupně opět zapojí do sportovních aktivit, tentokrát to bude minigolf v Praze – Junior minigolf masters. Ze sportu se zcela určitě těšíme i na meziškolní lehkoatletické závody, které by se měly uskutečnit na začátku června.

V rámci Úklidu Země proběhl úklid v okolí školy, záhonky jsme připravili na jarní výsadbu.

V průběhu března naši žáci uspořádali humanitární sbírku školních pomůcek a potřeb Sluníčko pro Ukrajinu. Děkujeme všem dárcům, školní potřeby z této sbírky jsou předávány dětem v říčanských adaptačních skupinách.

 

Jitka Macháčková, ředitelka školy

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena