ZŠ Nerudova

27. 8. 2022

Začneme hned od začátku

 

Dva měsíce prázdnin jsou za námi. Utekly jako vždy velmi rychle, poznali jsme nové kamarády a zažili spoustu dobrodružství a nových zážitků, načerpali jsme nové síly na další školní rok.

Začneme s prací hned od začátku září, kdy je plánovaný projektový den na „Říčanské hájence“ pro všechny žáky školy. Nebudeme se jen učit, ale je naplánovaný např. i sportovní den se Sazkou olympijským vícebojem, neboť jsme byli v květnu opět vylosováni k uspořádání této akce, která prověří nejen naše fyzické schopnosti po letních prázdninách, ale beseda s paraolympionikem přinese jistě další zajímavé poznatky.

Od září se naše škola zapojuje do Operačního programu Jan Amos Komenský, kdy máme v plánu opět komunitní setkávání, ale i další vzdělávání pracovníků školy.

V červnu jsme získali finanční prostředky z „Programu primární prevence Středočeského kraje“, takže na podzim budou naši žáci absolvovat opět workshopy s Cestou integrace.

Další oblastí, do které se budeme zapojovat je i oblast EVVO, kdy školy bude vysílat své družstvo na oblastní soutěž do Kostelce nad Černými lesy, právě v této oblasti.

V předmětu informatika došlo k zásadním změnám, stejně jako v našem školním vzdělávacím programu. Nově jsou zařazené digitální kompetence, nejen do předmětu informatika, ale do všech vyučovacích předmětů.

Jak je vidět, čeká nás nejen náročné září, ale zcela určitě i celý školní rok. Přejeme všem žákům, nejen naší školy, hodně školních úspěchů.

Jitka Macháčková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena