ZŠ Nerudova

29. 12. 2022

Nerudovka – Kalendářní rok skončil, školní pokračuje

Měsíc prosinec jsme si ve škole náležitě užili. Pilně jsme se chystali na Vánoce. Ve spolupráci s říčanským muzeem v naší škole proběhla „Vánoční dílna“, kde si děti vyrobily korálkovou hvězdu na vánoční stromeček. Žáci z 9. ročníku se 5. prosince proměnili v čerty s Mikulášem a andělem a přinesli dětem sladkou nadílku.

Proběhlo i tradiční vyhlášení školní výtvarné soutěže o nejkrásnější obrázek čerta. A protože k vánočnímu času neodmyslitelně patří pohádky, pozvali jsme do naší školy loutkoherečku a výtvarnici Michaelu Bartoňovou, která působí jako dobrovolnice v programu Den pro školu. Ve škole seznámila děti ze speciálních tříd a děti 1. stupně s výrobou loutek, se způsobem jejich ovládání a předvedla, jak se na výrobu loutek tvoří výtvarná předloha.

Ani školní družina nezahálela. Paní vychovatelky s dětmi vyrobily vánoční přáníčka, která rozeslaly do domovů seniorů. Před odchodem na vánoční prázdniny všichni žáci a paní učitelky společně zazpívali vánoční koledy.

Děti si jistě o vánočních prázdninách odpočinuly a v lednu se vrací zpět k práci a učení. I v novém roce nás čeká mnoho akcí. Žáci z devátých tříd mají nejvyšší čas promyslet si, na kterou školu si podají přihlášku. Paní učitelky se hned v lednu budou vzdělávat v oblasti digitalizace a informatiky. Dále budou probíhat školní výtvarné soutěže na daná témata, projektové dny zaměřené na správnou výživu, sběrové dny a další.

Ten, kdo by nás chtěl v naší škole navštívit a podívat se, jak se naše děti učí, je srdečně zván na „Den otevřených dveří“, který chystáme na 8. února od 8 hodin do 11:30 hodin

Všem přejeme v roce 2023 hodně klidu a pohody.

4. ZŠ Nerudova

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena