ZŠ Světice

27. 5. 2016

Ve Světicích máme přátelskou školu

Škola ve Světicích letos slaví 3. narozeniny. První 3 ročníky navštěvuje již přes 70 dětí a v září přibude dalších 24 prvňáčků a 24 žáků 6. třídy z Tehova, Světic a okolí.

Škola se těší dobré pověsti a podpoře ze strany obce, zejména pro svou otevřenost a vstřícný přístup k dětem, rodičům i širší veřejnosti.

Během školního roku pořádáme řadu pravidelných akcí. Hned po Novém roce vyrážíme tradičně na zimní pobyt na horách, spojený s lyžováním, výlety a hrátkami na sněhu. V květnu jezdíme na školu v přírodě po vlastech českých. Loni jsme byli v Krkonoších, letos se vydáme na Šumavu.

Začátkem dubna přespáváme ve škole v rámci akce Noc s Andersenem.

Letos se děti na chvíli proměnily v Malé mořské víly. Čarodějnice jim vzala hlas a poté procházely „bosonohou“ stezkou, poskládanou z řady hmatových vjemů pro nožky.

 

Jsme zapojeni do projektu Celé Česko čte dětem, pořádáme podvečerní čtení pro děti a veřejnost. Několikrát nás navštívil pan spisovatel Michal Viewegh, který četl nejen pro děti, ale i pro rodiče. Těm představil svůj poslední  román Biomanžel. V rámci této akce nás navštívili také zkušení herci a „vypravěči pohádek“ Simona Babčáková, Jakub Chromeček, Robert Janč. Pan spisovatel Michal Vaněček dětem přečetl své autorské pohádky.

 

 

Spolupracujeme s Muzeem a Ekocentrem Říčany a Lesním klubem Pramínek. Rádi si zveme do školy společnost Ornitu, která dětem předává úžasným způsobem informace o životě ptactva.

 

Naše družina připomíná jeden velký zájmový kroužek. Děti tráví každý den čas venku na hřišti a v blízkém lese, vyřádí se i v tělocvičně a mají možnost rozvíjet svou kreativitu při práci se zajímavými materiály.

V současné době hledáme třídní paní učitelku do 4. třídy a provozní pracovníky do školní výdejny jídel. Nabízíme příjemné pracovní prostředí a dobrý kolektiv. Školní výdejna je vhodná pro maminky na mateřské dovolené nebo aktivní paní v důchodu, které mají kladný vztah k dětem. Pracovní doba:

1. pracovník 11.00 – 14.00, 2. pracovník 12.00 - 15.00 (pondělí až pátek).

Pro bližší informace volejte na 605 966 310 anebo pište na skolasvetice@seznam.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena