ZŠ u Říčanského lesa

2. 5. 2021

Zápis prvňáčků 2021/2021

Dne 7. – 9. dubna, proběhl na naší škole zápis budoucích prvňáčků. Bohužel již druhým rokem nebyly přítomny natěšené dětské duše, které se těší, jak usednou do školních lavic. K letošnímu zápisu se dostavilo 126 uchazečů. Z důvodu kapacity můžeme přijmout na školní rok 2021/2022 jen 62 dětí.

Iveta Truhlářová

 

Něco málo k návratu

Ať se nám to líbí, nebo ne, ať s tím souhlasíme nebo ne, díky testování se mohli naši žáci vrátit do škol. Doposud jsme nezaznamenali žádného „pozitivního“ žáka.

Žákům 5. ročníku jsme dali prostor pro vyjádření.

První den ve škole jsem si užila! Byla jsem moc ráda, že vidím po dlouhé době kamarády. Jen mi vadí, že musíme nosit roušky. Hodně se ve škole větrá, tak je lepší vzít si teplejší oblečení. V pondělí a ve čtvrtek ráno probíhá testování. Není to nic strašného. Jsem ráda, že se všechno zlepšuje.

S. Hornová

Do školy jsem se strašně moc těšila! Hlavně na kamarády. První den proběhl úspěšně. Testování nic není, bylo to v pohodě. Jen se těším, až ještě sundáme ty roušky!

K. Těšínská

Jsem celkem unavený. Zase musím vstávat dřív, ale ve škole je to nejlepší! O přestávce si můžu popovídat s kamarády. Jen si občas nerozumíme kvůli rouškám. Testování probíhá úplně v klidu. Nevadí mi to.

D. Černý

 

Děti namalovaly obrázky zdravotníkům

Všichni už jsme z opatření proti COVID-u unaveni. Je však někdo, kdo se má právo cítit se nejen unaven, ale i vyčerpán. A přesto se znovu a znovu den za dnem vrací ke svému bílému plášti, aby doslova zachraňoval životy lidí… Proto se děti z naší základní školy jako poděkování pro zdravotníky v první linii z říčanské, krčské a vinohradské nemocnice rozhodly namalovat obrázky a napsat poděkování.

Dalibor Dudek

Nuda, nuda, šeď, šeď…?

Distanční online výuka začíná být po roce i přes veškerou snahu poněkud nudná, jednotvárná a šedivá. V podstatě už od 2. pololetí pozorujeme na dětech narůstající apatii, nezájem a pasivitu. Proto se někteří z našich pedagogů snaží hodiny online výuky oživit a vnést do již poněkud okoukaného dystopického online světa trochu neotřelé svěží zábavy.

Velmi oblíbené jsou například hodiny s panem učitelem Kořenem, který je sám o sobě neokoukanou superstar a VIP hvězdou, jeho hodiny jsou pak velmi promyšlenými dramaty vypointovanými jako televizní show. Inu zkušenost je znát.

Úspěch měly také barevné dny paní zástupkyně Truhlářové, ve kterých lektorka i účastníci lekce museli mít na sobě oblečené něco v barvě toho dne, takže tu bylo Červené pondělí, Zelené úterý atd. Jiné třídy v jiný čas měly zase např. Kloboukový den, Den černých brýlí nebo Indiánský den. Obzvláštní nadšení budí pravidelně zařazovaný Zvířátkový den, kdy na výuku přijdou, přilezou, přiletí nebo se připlazí i různí domácí mazlíčci.

Neuvěřitelně v kurzu jsou u žáků Spací hodiny, Pyžamové párty a Páteční dvouhodinovky ničeho. Zajímavé je, že ačkoli žádný z učitelů naší školy žádné takové online hodiny nevymyslel a nepořádá je, mnozí žáci si je dělají poměrně pravidelně. Talent a nadání se prostě nedají pohřbít nějakým Covidem.

Už prostě chceme všichni do školy. Show must go on.

Iveta Truhlářová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena