ZŠ u Říčanského lesa

7. 7. 2022

HURÁ NA PRÁZDNINY! 

Je to jen pár dní, kdy jsme vítali prvňáčky. A teď se pro změnu loučíme s našimi deváťáky. Všichni se úspěšně dostali na svoji vysněnou školu, na které začne jejich další životní etapa. Přejeme jim hodně štěstí, vlídnosti, porozumění a radosti z dobře vykonané práce! Děkujeme rodičům za podporu a vstřícnost. Našim zaměstnancům a žákům přejeme krásné, veselé a pohodové prázdniny! Děkujeme a těšíme se na všechny s úsměvem na tváři 1. září! 

 

OHLÉDNUTÍ ZA ČERVNEM 

Červen byl měsícem nejen zkoušení a testů, ale také měsícem plným zajímavých akcí. 

Naši mladší žáci byli konečně na škole v přírodě, v kině a na několika představeních v divadle.

Prvňáčci spali poprvé ve škole. Také byli slavnostně pasování na čtenáře. O prázdninách si na táboře mohou číst vlastní knížku.

Druháci navštívili divadlo Minor. Přesvědčili se, že Sněhurka is not dead.

Třeťáci vyjeli do Příběnic na školu v přírodě. A že se vyvedla! Učit se v přírodě nám je blízké! Ti, kteří nevyjeli hledali poklady po Říčanech.

Čtvrťáci se rozhodli, že půjdou po stopách císaře Karla IV. A že jich bylo!

No a naši páťáci se rozloučili s 1.stupněm školou v přírodě na horách. Také navštívili Technické muzeum v Praze a vypravili se za tajemstvím do jeskyně. 

Starší žáci s panem učitelem Černým a paní učitelkou Švecovou přizvali mladší žáky do klubu. Do jakého? Do klubu zvídavého žáka. Společně pozorovali hvězdy, pekli buřty a plnili různé úkoly při orientačním běhu. Probojovali jsme se do finále iKid, kam s námi jel jako maskot také náš pan ředitel.

Šesťáci výletují – pěšky, na kolech.

Sedmáci před odjezdem na školu v přírodě vyrazili na prohlídku židovského města s průvodcem v angličtině.

Osmáci naleštili svá kola a vyrazili po cyklostezce.

S paní učitelkou McFadyen vyrazili deváťáci do Senátu PČR.

Naši nejstarší se jeli podívat do Terezína a závěr školního roku strávili na vodáckém kurzu. Ahoj! 


OCHUTNÁVKA OVOCE A ZELENINY 

Začali jsme okurkou a skončili jsme kiwi. Hodně mi chutnal pomeranč a také grapefruit. Zaujal mě žlutý meloun. Ovoce mi chutnalo více než zelenina. Grapefruit skoro nikomu nechutnal, ale mně jo. Bylo to super. 

Barča, 2. C 

Dnes jsme ve škole dělali ochutnávku. Nejvíce mi chutnala paprika červená. Nový byl pro mě žlutý meloun. Všechno mi moc chutnalo. Zapisovali jsme, jak moc nám co chutnalo. Bylo to moc bezva. 

Nicolas, 2. C 

Moc ráda bych chtěla, aby ty ochutnávky byly každý den. Nejvíc mi chutnala bílá ředkev a žlutý meloun. To mango mi vůbec nechutnalo! Hodně mě to bavilo! Kéž by ve škole byl ovocnozeleninový hrad! A bude to ještě někdy? První věc byla okurka a poslední kiwi. Mám to prostě ráda! 

Sofinka, 2. C

 

 ÚSPĚŠNÁ ZPĚVAČKA 

Dovolte, abychom pogratulovali žákyni naší školy Ellen Pospíšilové ke skvělému výkonu v prestižní pěvecké soutěži Hlas Česka, v němž se umístila na skvělém druhém místě. Ellen, jsi jednička. 
Na záznam z galakoncertu této soutěže se můžete podívat pod odkazem naskenováním přiloženého qr kódu. 

Vojtěch Vytiska 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena