Župní závody sportovní všestrannosti

31. 5. 2023

15. dubna se v Šestajovicích sešla stovka nadšených závodníků, kteří v trojčlenných hlídkách vyběhli na trať dlouhou 3 km pro mladší žactvo, 6 km pro starší žactvo a 9 km pro dorost. Na trati plnili úkoly z oblasti přírodovědy, historie Sokola, zdravovědy, topografie, uzlování a tábornických dovedností. Letos se za naši jednotu Zálesáckého závodu zdatnosti (ZZZ) zúčastnilo rekordních 27 závodníků. Získali jsme čtyři medaile a do celorepublikového kola postoupila hlídka dorostenců (Kateřina Bělohlávková, Václav Flachs, Václav Jaroš) a hlídka starších žáků (Zbyněk Flachs, Vojtěch Procházka, Jan Vedral). Druhé místo získali i mladší žáci (Broňa Karáčová, Anna Martinková, František Zezula).

Dalším velkým závodem byly župní přebory všestrannosti v Čelákovicích 22. a 23. května, na které se u nás v jednotě připravilo devět děvčat v oddíle mladšího žactva. 164 sportovců závodilo v atletice, gymnastických sestavách na hrazdě, kladině, prostných, přeskoku, šplhu a plavání. Víkend přinesl Lauře Dunajové 2. místo a Broně Karáčové 3. místo v kategorii mladších žákyň I. v plavání a Dominice Dunajové 2. místo v kategorii mladších žákyň II. v atletice. Dominice se vyrovnanými výsledky ve všech disciplínách podařilo získat i 2. místo v přeboru a postoupit do celorepublikového kola.

Všem závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci naší jednoty a postupujícím do celostátních kol přejeme hodně sil do dalších závodů.

Náčelnice Helena Wills

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena