ZUŠ Folklorika Čechy

1. 5. 2022

Jaro v Základní umělecké škole Folklorika Čechy

Po dlouhé době různých omezení se konečně s jarem probouzí také příliv všemožných kulturních akcí, slavností, divadel a společenských událostí. Stejně tak v naší škole se děje mnoho nového, a proto jsme se rozhodli vás o tom informovat.

Máme obrovskou radost, že naše kolínské taneční oddělení dosáhlo v okresním kole soutěží MŠMT v Čelákovicích na skvělé výsledky. Vyslali jsme do boje čtyři choreografie a všechny dostaly ocenění. Nejmladší děti dokonce zlaté pásmo s návrhem na postup. Nyní čekáme, zda se podaří nominovat i do krajského kola ve Slaném.

V lednu jsme uspořádali interní koncert v sále na Staré radnici a také jeden menší třídní koncert klavíristů v hudebně ZŠ u lesa, kde probíhá výuka většiny našich oborů. Všechna vystoupení a také záznam z taneční přehlídky můžete vidět na našem youtube kanálu zuš Folklorika.

Práce našeho výtvarného oboru zdobí chodbu v přízemí Staré radnice na náměstí v Říčanech. Obrázky pravidelně obměňujeme, již brzy za jarní a velikonoční tématiku. Zde se patří poděkovat skvělé spolupráci s říčanskou radnicí, která nám prostor zapůjčila.

A teď k důležitým termínům, které nás v nejbližší době čekají. Mnoho rodičů se nás ptá, kdy budou talentové zkoušky. Termíny zkoušek jsou stanoveny na pondělí 16. a 23. 5. v ZŠ U říčanského lesa, vždy od 15 do 18 hodin. Přihlášku pro své děti můžete již nyní posílat online, je k vyplnění na https://cechy.zusfolklorika.cz. V příštím školním roce budeme vyučovat ve všech čtyřech oborech – hudebním, tanečním, výtvarném a literárně-dramatickém. Pokud si nejste jistí výběrem zaměření či hudebního nástroje pro vaše dítě, rádi s vámi vše probereme při talentových zkouškách. K talentovým zkouškám se můžete dostavit také bez předchozího online vyplnění přihlášky. Ke vzdělávání přijímáme děti od 5 do 18 let. Co se týká výuky hudebního oboru, jsme schopni vašim dětem nabídnout výuku na většinu hudebních nástrojů, například klavír, flétna, kytara, klarinet, saxofon, zpěv a další.

30. 5. uspořádáme v KC Labuť od 18:00 koncert, na kterém vystoupí většina našich žáků.

Závěrečnou akcí školního roku a zároveň tou největší je Folklorika Fest 2022, který se již tradičně koná ve Starém Hrozenkově. Tento velký multižánrový festival je určen pro všechny žáky sítě Základních uměleckých škol Folklorika a jejich hosty. Jedná se o týdenní akci, kde se na kempech, workshopech a následně také samotných vystoupeních setkají žáci z celé ČR a Slovenska a budou mít také možnost prezentovat své schopnosti na jednom pódiu s těmi nejlepšími v daném oboru. Podrobnosti naleznete na: https://fest22.zusfolklorika.cz/ .

V příštím roce také plánujeme otevřít hudebně, pohybově a dramaticky zaměřený kroužek pro děti od 3 do 4 let se zapojením anglického jazyka. Více informací včas zveřejníme na našich webových stránkách.

K získání více informací o Základní umělecké škole Folklorika Čechy se na nás můžete obrátit telefonicky či emailem. Obecné informace naleznete na www.zusfolklorika.cz.

Veronika Aneltová, zástupkyně ředitele

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena