Zuš Folklorika založila novou školu v Říčanech

30. 9. 2021

 Od 1. září založila Základní umělecká škola Folklorika novou školu se sídlem v Říčanech. Díky akreditaci k výuce na Ministerstvu mládeže, školství a tělovýchovy můžeme vašim dětem nabídnout kvalitní výuku uměleckých oborů v plném souladu s rámcovým vzdělávacím programem pro základní umělecké vzdělávání, přičemž do výuky všech oborů (hudebního, tanečního, výtvarného či literárně dramatického) s radostí zapojujeme děti a mládež již od 5 do 18 let. Děti vyučujeme v prostorách 3. ZŠ u Říčanského lesa.

Víme, že každá nová aktivita či projekt potřebují svůj čas, abyste je mohli lépe poznat a ověřit si všechny přínosy a kvality, které vám nabízí. Naše škola je proto vždy otevřená pro všechny, kteří si ji chtějí spolu s námi „osahat“ nebo třeba jen zodpovědět otázky, které vás napadnou. Vážíme si zároveň důvěry rodičů, kteří nám své děti již svěřili a umožňují nám tak otevřít jim nádherný svět hudby, tance, divadla či výtvarného umění. V duchu hlavního motta naší školy Uměním spojit tradici a budoucnost věříme, že i v Říčanech se nám podaří toto poslání naplnit. Bude to dlouhá cesta plná úžasných zážitků a výzev a my v ZUŠ Folklorika Čechy věříme, že Říčany jsou skvělé místo pro jejich naplnění.

Jsme si vědomi, že v Říčanech je o umělecké vzdělávání obrovský zájem, proto jsme otevřeni všem věkovým kategoriím a naši kvalifikovaní pedagogové jsou připraveni poskytnout vzdělání každému, kdo projeví motivaci a chuť učit se novým věcem. Jdeme cestou individuálního přístupu. Chceme, aby k nám děti chodily rády a měly možnost se zlepšovat a vyvíjet svým vlastním tempem. Nikdy netlačíme na úspěch či výkon, ale zároveň vždy rádi podpoříme všechny cílevědomé a nadané žáky, kteří mají vůli se prezentovat na přehlídkách a soutěžích. Naší velkou výhodou je rovněž podpora Nadačního fondu Folklorika, díky kterému jsme schopni žákům zapůjčit nástroje, případně pomoci při úhradě školného. To je pro školní rok 2021/2022 stanoveno ve výši 1600 Kč za pololetí u hudebního oboru a 1400 Kč u ostatních oborů.

V listopadu proběhne v rámci jedinečného vzdělávacího a výchovného projektu, kdy spojili své síly celosvětově věhlasná cimbálová muzika Cigánski Diabli a žáci Základní umělecké školy Folklorika několik výchovných koncertů a jeden výjimečný pro veřejnost, který se uskuteční
2. listopadu v 19 hodin v KC Labuť. Vstupenky lze koupit v předprodeji KC Labuť nebo přímo na místě. Přijďte si poslechnout toto neobyčejně temperamentní vystoupení plné kvalitních hudebních aranžmá i originálních virtuózních skladeb. Těšíme se na vás!

Pokud by vás naše škola zaujala, ozvěte se nám! Rádi s vámi probereme možnosti vzdělávání vašeho dítěte. Více informací o nás naleznete na webových stránkách www.zusfolklorika.cz.

Veronika Aneltová,

zástupkyně ředitele, e-mail: aneltova@zusfolklorika.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena