ZUŠ Říčany

30. 10. 2015

Novinky a pozvánky ze ZUŠ Říčany

Základní umělecká škola v Říčanech vás již tradičně zve na pravidelné akce, které pořádá nebo na kterých se spolupodílí.

NA CO BUDU HRÁT?

Koncert pro všechny děti a jejich rodiče, kteří mají zájem  o hru na nějaký hudební nástroj. Na neformálním koncertě se děti hravou formou seznání se všemi nástroji, které na naší škole vyučujeme. V programu vystoupí malí i velcí muzikanti a na drobných skladbičkách předvedou, jak se hudební nástroj ovládá a děti i rodiče uvidí, že už i velmi malí muzikanti umí zahrát na své nástroje pěknou písničku.

Koncert proběhne 11.11.2015. od 17.30 v kapli dětské léčebny v Olivovně.

 

XIII. Adventní prozpěvování

Již tradičně Vás zveme na koncerty Adventního prozpěvování, které v letošním roce pořádáme ve spolupráci s Městem Říčany. Začneme netradičně, již před první adventní nedělí.

Zahájíme v pátek 27.11. v 19.00 hodin v Galerii Kotelna. Na předadventním zastavení v galerii vystoupí pěvecký sbor Urban Ladies a Komorní orchestr ZUŠ Říčany, pod taktovkou Josefa Brázdy. Přiďte si poslechnout klasický repertoár a nalaďte se do adventní nálady.

Pokračovat budeme již tradičně Adventním prozpěvováním na první adventní neděli v 17.00 v KC Labuť a v 18.00 na náměstí v Říčanech, kde společně rozsvítíme vánoční strom.

Program pro tento večer bude zcela v duchu říčanských dětí. Do KC Labuť a na náměstí připraví program děti a pedagogové z říčanských škol s rozšířenou výukou hudební výchovy – MŠ Čtyřlístek, ZŠ Bezručova a ZUŠ Říčany. Jako vždy vystoupí drobotina z Mikeše, zazní fanfáry v podání žesťového souboru ze ZUŠ a nebude chybět ani společné zpívání, které pro Vás společně připravujeme. Těšíme se, že se vám bude program líbit!

A v předposledním koncertu dáme slovo mladým umělcům. Zazní repríza programu, který pořádá Pražská konzervatoř a který se nazývá  Jak z hvězdiček rostou hvězdy. V tomto programu účinkují mladí nadějní umělci, kteří studují na pražské konzervatoři a kteří mají za sebou již nějaké významné úspěchy. Do tohoto programu byla zařazena i naše bývalá žákyně, nyní studentka na HAMU v Praze klavíristka Markéta Sinkulová a její houslová kolegyně Markéta Dominikusová. Děvčata spolu utvořila duo a společně vystupují na koncertech. Zahrají skladby od A.Dvořáka, J.Suka a B.Smetany. Koncert proběhne v pondělí 30.11.2015  od 19.00 v sále ZUŠ Říčany.

Závěrečný koncert bude Mikulášský, ale ten proběhne až 7.prosince.

Vstupné bude jako vždy dobrovolné a půjde na konto sbírky Pomozte dětem.

Děkujeme městu Říčany za finanční podporu celé akce.

Přijďte si poslechnout některý z našich koncertů, těšíme se na vaši účast.

 

Iveta Sinkulová

ředitelka ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena