ZUŠ Říčany

27. 11. 2015

Koncert v Olivovně se povedl

                 

Když jsme před pár lety v ZUŠ Říčany uvažovali o tom, jak přiblížit malým dětem a hlavně jejich rodičům nástroje, které v ZUŠ vyučujeme, napadlo nás uspořádat neformální koncert, kde děti zahrají dětem, jednotlivé nástroje představíme a zábavnou formou představíme i výuku v jednotlivých odděleních.

Požádali jsme Olivovu dětskou léčebnu o spolupráci a první koncert jsme uspořádali v kapli dětské léčebny. Tento neobvyklý sál jsme si vybrali z prostého důvodu – účinkující i posluchači tady mají k sobě velmi blízko a je to i příjemně akustický prostor. Jak to již bývá, první koncerty nebyly posluchači příliš zaplněné, ale postupem času se tento koncert dostal do podvědomí rodičů a návštěvnost se začala zvyšovat.

I v letošním roce koncert pro všechny malé a zvídavé děti proběhl (11.11. 2015) a my jsme byli velmi překvapeni velkou, až nadstandartní účastí rodičů s dětmi. Kapacita sálu v Olivovně za zaplnila do posledního místečka, mnoho rodičů bohužel celý koncert stálo. Přišlo hodně rodičů z našich přípravných výchov, ale koncert navštívili i rodiče s dětmi, které zatím do ZUŠ nechodí.

Za velkou účast publika jsme byli velmi rádi, také z toho důvodu, že jsme mohli posluchačům nabídnout velice pěkný program, ukázali jsme výsledky výuky malých muzikantů jak v individuální výuce, tak i ve výuce skupinové a souborové. V rámci časových možností jsme představili jednotlivé nástroje, naznačili jejich uplatnění v orchestrech, souborech i kapelách, zahráli klasiku i jazz.

Děkuji všem pedagogům za přípravu koncertu a Olivově dětské léčebně, zvláště panu řediteli Jiřímu Brukovi, za možnost koncertování v tak krásném prostoru, jako je kaple v Olivovně. Další poděkování patří panu Josefu Boubínovi z oddělení marketingu Olivovy dětské léčebny.

Doufáme, že si každý vybral, ale jedna zásadní informace na závěr – bez pravidelné domácí přípravy a pravidelného cvičení na nástroj se výsledky nedostaví. Takže děti – dobře si vyberte, trénujte a za pár let si vás na koncertě v Olivovně poslechneme.

 

Informace o programu PATRIOT

Jako každým rokem vyhlašuje ZUŠ Říčany pro žáky říčanských škol dvě soutěže v rámci tohoto programu.

V roce 2016 nás čeká pěvecká soutěž ,,Pěvecké mládí“, která se uskuteční 18. března 2016 v KC Labuť, a výtvarná přehlídka na téma „Byl jednou jeden král“, která se bude věnována k výročí 700 let od narození „Otce vlasti“, krále českého a císaře Svaté říše římské, Karla IV.

Veškeré informace dodáme do jednotlivých škol v co nejbližším termínu. Takže zpívejte a malujte, ať se máme na co těšit!!

A na závěr

Základní umělecká škola přeje všem dětem, rodičům, přátelům a příznivcům krásné prožití adventu, ničím nerušený průběh vánočních svátků, a zdraví a spokojenost v roce následujícím.

Za kolektiv zaměstnanců ZUŠ Říčany

Iveta Sinkulová, ředitelka školy

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena