ZUŠ Říčany

30. 9. 2016

Zahraniční aktivity ZUŠ Říčany ve školním roce 2016/2017

Nový školní rok již úspěšně začal, organizační záležitosti, týkající se začátku roku, jsou již vyřešeny a je na čase pohlédnout dále do nastávajícího roku a soustředit se na akce a záležitosti, které svým způsobem přesahují běžný provoz školy.  Pro říčanskou zušku  jsou to především její zahraniční aktivity. V letošním školním roce nás čekají celkem tři akce, které jsou zatím v jednání.

Na konci listopadu přivítáme v Říčanech hudební školu v německého města Zittau. Obě školy mají zájem o partnerství, a proto jsme se rozhodli uspořádat společný koncert, abychom se lépe poznali. Slavnostní koncert bude spojen s křestem CD Komorního orchestru ZUŠ Říčany, dalšího CD, které říčanská ZUŠ vydává.

Po velikonocích 2017 by měl Komorní orchestr ZUŠ,  společně s orchestrem ze Zittau, přijmout účast v evropském projektu Pistoia – evropské město kultury, kde se umělecky spojíme s italským  orchestrem Maberline a vytvoříme Evropský orchestr mladých 2017, který vystoupí v rámci evropských oslav v Itálii.

A největší akce, která nás v tomto školním roce čeká, je ,,Jazzový jam“ na konci srpna 2017. Do Říčan přijedou dvě hudební školy z partnerských měst v rámci Twinningu Říčany. Jazzové soubory z hudební školy v Mölndal (Švédsko) a Borkenu (Německo) společně s jazzovými soubory říčanské ZUŠ uspořádají společné koncerty, semináře a akce.

Jak jsem již uvedla, všechny akce jsou zatím v jednání, jakmile budeme mít vše potvrzeno, budeme veřejnost a hlavně rodiče našich žáků informovat.

Každopádně děkujeme městu Říčany a Koordinačnímu centru česko-německých výměn mládeže Tandem za podpory MŠMT za finanční podporu našich minulých zahraničních aktivit a věříme, že finanční podpora potrvá i nadále.

A my se budeme snažit, aby se všem v Říčanech líbilo.

 

Iveta Sinkulová,

ředitelka školy

Swing band Borken

Bohuslän Big Band Mölndals Kulturskola

generálka orcestru v Pistoi

fota: z archivu ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena