ZUŠ Říčany

27. 1. 2017

Únorové novinky a pozvánky ze ZUŠ Říčany

Únor je měsíc, kdy pravidelně začínají okresní kola uměleckých soutěží, které v tříletém cyklu vyhlašuje MŠMT. V letošním roce jsou vyhlášeny soutěže pro smyčcové nástroje, klavír, kytaru, dechové a jazzové orchestry a výtvarný obor. ZUŠ se samozřejmě do soutěžního klání zapojí, máme ve škole mnoho velmi šikovných dětí. I když účast škol v soutěži není hlavní náplní a smyslem výuky v uměleckých školách, je to svým způsobem jeden z ukazatelů kvalitní výuky v jednotlivých oborech. Co se týká říčanské zušky, budeme se účastnit téměř ve všech oborech, vyjma soutěžní přehlídky výtvarného oboru. O okresní kola se podělí ZUŠ v okrese Praha-východ, v Říčanech budeme již tradičně pořádat smyčcovou soutěž. Na organizaci soutěže se velmi těšíme a doufáme, že všem dětem, které se do Říčan sjedou v celé Prahy-východ, připravíme krásný den.

Klavírní seminář

27. ledna se uskutečnil v ZUŠ klavírní seminář vynikajícího klavíristy a pedagoga Petra Toperczera. Tento uznávaný klavírní pedagog, který vyučuje pedagogickou praxi na HAMU v Praze a hru na klavír na Gymnáziu a hudební škole hl. m. Prahy, připravil seminář ve spolupráci s vedoucí klavírní sekce krajské umělecké rady SK Hanou Javorskou pro pedagogy okresu Praha-východ. Jméno Petra Toperczera ale přilákalo do ZUŠ Říčany i pedagogy z celého Středočeského kraje. Součástí semináře byly i praktické ukázky z výuky, kterých se zúčastnili naši žáci z klavírního oddělení.

 P.Toperczer a David Tománek

A již tradičně zveme naše příznivce a posluchače na veřejný Pololetní koncert, který proběhne 2. února 2017 v 17.30 v KC Labuť.

 

Iveta Sinkulová

Ředitelka ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena