ZUŠ Říčany

6. 7. 2020

ZUŠ zůstává zatím na distančním studiu

Vážení rodiče, milé děti, vážení příznivci,

ZUŠ Říčany má za sebou velmi náročný rok. Začali jsme stěhováním školy do náhradních prostor kvůli rekonstrukci a v září vyučováním v ZŠ na Masarykově náměstí. Pokračovali jsme tím, že jsme celou školu zase v prosinci nastěhovali zpět tak, abychom od ledna mohli začít vyučovat již na své domácí půdě. Ani jsme se ve svých třídách neohřáli a v březnu přišlo uzavření všech škol.

I přes to, že jsme do konce roku vyučovali distančně, nezapomněli jsme na své absolventy. Absolventské koncerty jsme sice odložili, proběhnou v říjnu, ale focení si nenechal nikdo ujít.

Další věc, která nás potěšila, je jubileum pana emeritního ředitele Bohumila Průchy, který v květnu oslavil 80 let. Přejeme mu do budoucna stálé zdraví a stále tak spokojenou mysl, jakou měl, když jsme mu přišli pogratulovat.

Velkou radost nám udělaly děti z výtvarného oddělení, ze třídy paní učitelky Hany Šebestíkové, které získaly ceny na mezinárodní výtvarné soutěži v Lidicích. ZUŠ Říčany také získala zlatou medaili na mezinárodní výtvarné soutěži v Makedonii za kolekci zaslaných prací. Opět žáci paní uč. H. Šebestíkové.

Dalším skvělým úspěchem překvapila Rozálie Poláková, která získala 1. místo v klavírní soutěži Praque Junior Note a zahrála si i na koncertě vítězů. Rozálka studuje klavírní hru ve třídě pana uč. Michala Rezka.

A nakonec nás potěšilo pozvání pro naše žáky od mistra Pavla Šporcla na koncerty na Jurečku. Děkujeme moc za možnost se této skvělé akce účastnit, bylo to pro naši školu velkou ctí!

Na závěr bych ráda poděkovala zřizovateli městu Říčany za finanční i morální podporu říčanské ZUŠ.

Dovolte mi abych vám všem popřála šťastně prožité prázdniny  a se všemi se budeme těšit v září na viděnou.

 

Iveta Sinkulová a kolektiv

zaměstnanců ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena