ZUŠ Říčany

29. 8. 2020

Co je nového v ZUŠ?

Milé děti, vážení rodiče, vážení příznivci ZUŠ Říčany!

Pro někoho zpráva smutná, pro někoho zpráva veselá – prázdniny skončily a nový školní rok začíná. Všichni doufáme, že začneme vyučovat tak, jak jsme zvyklí, samozřejmě s nějakými malými omezeními, ale v normálním režimu. V době, kdy píšu tento článek, zatím pokyny k zahájení školního roku z MŠMT ještě nepřišly, ale doufám, že nebudou nijak zvlášť omezovat výuku na našich školách.

Veškeré kompletní informace k výuce naleznete na www.zusricany.cz od 25. srpna 2020. Většinu informací jsme pro rodiče zveřejnili již na konci června tak, aby si rodiče a děti mohli naplánovat další aktivity.

 Jen podotýkám, že rozvrhy se mohou ještě změnit v návaznosti na rozvrhy základních škol.

 

Posílili jsme výuku hudební nauky a některých oborů

Vzhledem ke zvýšenému zájmu o některé obory jsme přijali nové pedagogy. Klavírní oddělení posílí Markéta Poláková, dechové oddělení obor saxofon Aleš Hejcman a pěvecké oddělení Darina Glatzová. Paní učitelka D. Glatzová bude zároveň vyučovat hudební nauku v Mnichovicích a v Říčanech.

 

Talentové zkoušky do dětského pěveckého sboru pro žáky ZUŠ Říčany

Sbormistryně DPS - Lucie Nováková

Talentová zkouška se uskuteční v ZUŠ Říčany, v budově na Masarykově náměstí 57, 9. září 2020 (třída bude upřesněna na nástěnce školy) od 17.30 - 18. 30 hodin. Děti si připraví dvě lidové písně.

 

Modernizujeme školu

Ani doba covidová nezastavila naši snahu o vylepšení vzhledu školy a zkvalitnění našich služeb.  Rodiče si stěžovali na nepřehledné webové stránky. Připravili jsme pro vás nové a snad už i přehledné. Podívejte se na ně www.zusricany.cz . Do všech tříd se instalují videotelefony a nové generální klíče. Na chodby jsme instalovali závěsný systém na obrazy z výtvarného oddělení. Uklidili jsme a zmodernizovali výtvarnou třídu ve Strančicích. Instalujeme nové vizitky, nakupujeme nové nástroje a mnoho dalšího. Až přijdete k nám do školy, sami uvidíte.

 

Co nás trápí?

Trápí nás vytopený suterén, který je stále velmi vlhký. Přišli jsme zde o dvě třídy a situaci řešíme s panem ředitelem P. Bednářem ze ZŠ Masarykovo náměstí. Výuka některých nástrojových zaměření se přesune do ZŠ, do budovy 1. stupně. Suterén bude potřebovat komplexní řešení, jsme v jednání se zřizovatelem a hledáme možnosti, jak se s tímto problémem vypořádat.

Těšíme se na nový školní rok a doufáme, že bude lepší než ten minulý.

Iveta Sinkulová a kolektiv

zaměstnanců ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena