ZUŠ Říčany

3. 10. 2020

Vážení rodiče, milí žáci, vážení příznivci říčanské ZUŠky!

Tak konečně - vyučujeme! Sice s omezeními, ale přesto, a doufáme, že naši výuku nic nepřeruší.

Vzhledem k současné situaci neplánujeme pro tento školní rok žádné větší akce, soutěže ani zájezdy do zahraničí. Chceme se letos plně soustředit na výuku a na naše žáky, věnovat se jim a alespoň částečně jim nahradit minulé pololetí.

I tento rok jsme se snažili přijít s něčím novým. V letošním roce otvíráme nové hudební zaměření Hra na elektrickou kytaru. Zatím je toto zaměření určeno pouze žákům naší školy, ale pokud se učební plán osvědčí otevřeme zaměření i dalším zájemcům.

Připravujeme Absolventské koncerty a také doufáme, že nic nenaruší náš slib absolventům jim absolventské koncerty uspořádat v říjnu. Doufáme, že nám to hygienická opatření dovolí. Posíláme pozvánku.

Ve skrytu duše také doufáme, že se podaří jednou pro vždy vyřešit naše suterénní prostory a že se bicí nástroje opět vrátí pod naší domácí střechu. Vyučují se na ZŠ Masarykovo náměstí v provizorních podmínkách. Chtěli bychom během roku vytvořit pro tento obor odpovídající podmínky. Se zřizovatelem jsme v intenzivním jednání, ale jsme si vědomi toho, že financí není v tomto roce nazbyt.

Každopádně děkujeme panu řediteli Pavlu Bednářovi a paní zástupkyni Ladě Kubáskové ze ZŠ Masarykovo náměstí za mimořádně vstřícný přístup a pomoc při řešení našeho problému: ,,Kam s ním?“

Přejeme nám všem, abychom touto složitou dobou prošli bez větších problémů. Pojďme pro to společně udělat  maximum.

Vaše ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena