ZUŠ Říčany

1. 11. 2020

ZUŠ je opět na distanční výuce

Po optimistickém začátku školního roku, kdy se pedagogický sbor ZUŠ po dlouhé době opět sešel na pedagogické radě a společně jsme naplánovali průběh nadcházejícího školního roku, jsme od října opět v distanční výuce a všechny naplánované podzimní akce jsme museli zrušit, nebo přesunout na jiný termín.

Přechod na tuto náhradní formu výuky byl ze strany MŠMT trochu kostrbatý. Všechny ředitele ZUŠ překvapil okamžitý přechod ZUŠek na distanční výuku, poté umožnění výuky v hudebním oboru a za dva dny opět přechod ve všech oborech na distanční výuku.

Nejvíce nás mrzí další odložení Absolventských koncertů. Jsme optimisté a navrhli jsme již třetí termín 23. 11. 2020 od 18.00 v novém  sále, ale obávám se, že nás epidemie do koncertních sálů ještě nepustí. Je nám to velmi líto, absolventi mají své skladby již připravené a pro naši školu jsou tyto koncerty něčím symbolickým. Loučíme se s některými žáky, kteří v naší škole studovali dlouhá léta, a je to pro nás taková rodinná záležitost.

Další změna bude v pořádání pravidelných koncertů pro naše nejmenší ,,Na co budu hrát?“. Na těchto koncertech se vždy schází velké množství posluchačů, a to nejen z naší umělecké školy, a z tohoto důvodu koncerty nemůžeme uspořádat. Zvolili jsme tedy jiný postup. Naši nejmenší muzikanti společně se svými učiteli natočí malou hudební ukázku, nahrávky sestřiháme a připravíme pro rodiče a děti malý video koncertík plný hudebních nástrojů, který jim pošleme. Aby děti viděly a slyšely, na co všechno se dá hrát. A jak hezky!

V každém vydání Kurýru vás vždy zveme na akce, které pořádáme. Je to smutné, nemáme vás teď na co pozvat.

A co si opravdu přejeme? Přejeme si, aby se umělecké školy znovu otevřely a my mohli vyučovat své žáky tak, jak jsme zvyklí a jak to umíme nejlépe.

Přejeme si, aby říčanské náměstí opět ožilo hudbou, která se line z otevřených oken.

 Na to se těšíme ze všeho nejvíce. Děkujeme rodičům za podporu a doufáme, že se v naší ZUŠce sejdeme co nejdříve.

S poděkováním všem

Iveta Sinkulová, ředitelka školy

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena