ZUŠ Říčany

30. 5. 2021

Talentované děti nezastaví v jejich vývoji ani distanční výuka

 

Máme za sebou velmi těžký rok, ale nutno dodat, že nikdo z nás při distanční výuce nezlenivěl a na umění nezanevřel. I přes tyto velmi ztížené podmínky se naši žáci úspěšně zúčastnili různých on-line soutěží a přehlídek. Například československé pěvecké soutěže Hlas Česka, Moravy a Slezska se účastnili celkem tři naši zpěváci klasického zpěvu – Karin Konečná, Ondřej Hobzík a Ema Krčková. Ve velké konkurenci zpěváků si vyzpívala 2. místo v 0. kategorii v oboru klasický zpěv Karin Konečná. Porotce v této soutěži byl mimo jiné i houslový virtuos Pavel Šporcl. Karin Konečná studuje zpěv ve třídě paní učitelky Lucie Novákové.

V národní klavírní soutěži Broumovská klávesa zase získal krásné 2. místo mladý klavírista Matěj Korytář. V porotě usedli významné osobnosti klavírního světa a soutěžící si přebrali diplom z ruky vynikajících českých klavíristů Ivo Kahánka a Jana Simona. Matěj Korytář studuje v klavírní třídě Petra Malínka.

Další naši klavíristé se připravují na soutěž Praque Junior Note nebo na soutěžní přehlídku Mladí klavíristé hrají na Steinway&Sons. Pozadu nezůstávají ani žáci z ostatních oddělení – houslistce Kateřině Stockové (pedagog Hana Kutmanová) a hobojistce Kristýně Janovské (pedagog Bedřich Hejsek) gratulujeme k přijetí na státní konzervatoř v Praze

Velmi nás potěšil i velký zájem dětí a rodičů ohledně talentových zkoušek do všech oborů.

Děkujeme všem rodičům za podporu a dětem na jejich píli v distančním vzdělávání a doufáme, že již brzy začneme učit prezenčně v plném rozsahu.

Iveta Sinkulová, ředitelka ZUŠ Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena