ZUŠ Říčany

5. 7. 2021

Talentované děti nezastaví v jejich vývoji ani distanční výuka – pokračování

Vážení čtenáři, v minulém čísle Kurýru jsem poznamenala, že žáky v říčanské ZUŠce distanční výuka nijak zásadně nezasáhla. Všichni vydrželi a pracovali, někteří i více než obvykle, což potvrdily i červnové závěrečné a postupové zkoušky, tři Absolventské koncerty, koncert na Jurečku s Pavlem Šporclem, mnoho krásných třídních koncertů a přehrávek, které proběhly covid-necovid a několik absolventů, kteří se vydali na profesionální dráhu. A pro mnohé naše žáky i soutěže, které se zase pomalu začínají znovu rozebíhat. Takže jsme za poslední dva měsíce vůbec nezaháleli!

Letos si skvěle vedl náš mladý nadějný klavírista Matěj Korytář (ped. Petr Malínek), který letos aspiruje na Skokana roku. Vedle 2. ceny na klavírní soutěži v Broumově a 1. ceny na pražské soutěži „Mladí klavíristé hrají na Steinway&Sons“, získal ještě 1. místo v prestižní klavírní soutěži „Praque Junior Note“v té nejtěžší konkurenci. A hned za ním se s 2. místem umístila Rozárka Poláková (ped. Michal Rezek).

Na soutěži „Mladí klavíristé hrají na Steinway&Sons“ ještě jedno 3. místo získala Maruška Volcová (ped. Hana Javorská) a 4. místo Patrik Průžek (ped. Markéta Poláková).

A obrovský úspěch zaznamenalo také naše harfové oddělení. V harfové soutěžní přehlídce Základních uměleckých škol získaly naše harfistky skvělá ocenění.

Eliška Holá – 1. cena, zvláštní ocenění za provedení skladby S. O. Pratta The Little Fountain, 

Linda Čížková – 1. cena, Anna Horálková – 2. cena a Patricie Dudová – 3. cena.

A na PRAH-A-HARP FESTIVAL ON-LINE „CRAZY HARP CHALLENGE“ – získala Eliška Holá - stříbrné ocenění a zvláštní cena za nejlepší režii. Stejně stříbrná odešla i Sofia Sejková.

Všechny harfenice jsou ze třídy Pavly Jahodové – Vondráčkové. Všem moc gratulujeme.

Zároveň nás mile překvapil i zájem rodičů a dětí o vzdělávání v ZUŠ. Letos se k talentovým zkouškám přihlásilo zatím nejvíce zájemců – téměř 350!

A na závěr ještě jeden historický rekord. V letošním roce absolvovalo ZUŠ celkem 44 absolventů. Gratulujeme k úspěšnému zakončení studia a pojďme se společně potěšit pohledem na jejich společnou fotografii.

Všem přejeme krásné léto plné odpočinku a těšíme se na nový školní rok!

Vaše ZUŠka

 

 

První řada zleva: Lucie Ferklová – tuba, Barbora Jechová – klavír, Jakub Hlubuček – basová kytara, Anna Ruszová – saxofon, Zuzana Soldátová – housle, Marie Luisa Hanko – viola, Karola Sušanková – housle, Jana Hejnová – trubka, Jana Janovská – saxofon, Kateřina Končická – housle, Lucie Palivcová – zpěv, Eva Plešingrová – příčná flétna, Kateřina Nenadálová – příčná flétna, Agáta Jedličková – klarinet

Druhá řada zleva: Linda Lubinová a Anna Kovaříková – taneční obor, Daniela Perst – klavír, Anna Baštýřová – klavír, Tereza Kudibalová – zpěv, Leona Tlačilová a Kamila Klabečková – výtvarný obor, Jonáš Horn – pozoun, Anna Termerová – basová kytara, Jakub Hejna – klarinet, Glacnerová Ema – výtvarný obor, Štěpán Končický – saxofon, Eliška Chlumecká a lucie Tománková – výtvarný obor, Magdaléna Polívková – klavír, Nela Choutková – klavír, Marie Šebková – zpěv

Třetí řada zleva: Adam Skolil – zpěv, Vojtěch Hájek a Vít Pačes– bicí nástroje, Vojtěch Najman a Antonín Kršňák – klavír, Jan Říha – bicí nástroje, Vojtěch Špejra – klavír, Martin Klásek – klavír, Tomáš Krumlovský – klavír, Matěj Skoumal – trubka, Štěpán choutka - kytara

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena