ZUŠ Říčany

29. 8. 2021

Milé děti, vážení rodiče,

prázdniny a dovolené se už opravdu chýlí ke svému závěru a všichni se připravujeme na nový školní rok. Zatím nevíme, co nám přinese a jak bude probíhat, ale určitě víme, že se výuku v novém školním roce těšíme.

V říčanské ZUŠ máme letos, ostatně jako vždy, zcela naplněnou kapacitu. Všech 720 míst je obsazeno talentovanými dětmi. V tomto roce rozšiřujeme výtvarný obor, nastoupí dvě skvělé pedagožky: ra Olmrová do Strančic a Eva Stejskalová do Říčan. Vzhledem k velkému zájmu rozšiřujeme oddělení hry na klasickou kytaru s novou pedagogickou posilou Leticií Kasíkovou. Jako nový obor nabízíme hru na elektrickou kytaru, kterou vyučuje Luboš Malý.

A z čeho máme velkou radost je stále se rozrůstající oddělení smyčcových nástrojů. V loňském roce jsme pedagogicky posílili třídu violoncell, v letošním roce máme mnoho malých a šikovných houslistů. Proto jsme přijali dva nové houslové pedagogy Veroniku Mráčkovou a Václava Dvořáka. Všichni jsou skvělí pedagogové a věříme, že budou přispívat k šíření dobrého jména naší školy.

V letošním roce ukončuje pracovní poměr paní učitelka Simona Spáčilová, která vyučovala výtvarný obor ve Strančicích. Moc děkujeme za její obětavý přístup a přejeme hodně štěstí v dalších letech.

Veškeré další informace naleznete na www.zusricany.cz nebo rodiče na naší aplikaci IZUŠ od 26. srpna.

 

A co plánujeme

na další rok?

V současné době pracujeme na navýšení kapacity školy. V letošním roce byl zájem u talentových zkoušek tak veliký, že další navýšení je nutné. V rozběhu je i otevření nového místa vzdělávání v Mukařově. Zároveň máme dokončenou studii stavby nové ZUŠ na Komenského náměstí. Je to zatím první fáze, uvidíme, zdali budeme pokračovat v této práci dále.

Finišujeme na dokončení stavebních prací v suterénu ZUŠ. Suterén se zbavil vlhkosti, proběhla sanace venkovní i vnitřní, položily se nové podlahy a od 1. září dostanou naši bubeníci a kytaristé dvě nově opravené třídy. Dalo by se tedy říci, že stavební práce v ZUŠ Říčany už v září snad definitivně skončí.

Milé děti, těšíme se na výuku a doufáme, že k nám bude tento rok příznivější a že se sejdeme v září na nějakém koncertu, výstavě či tanečním nebo dramatickém vystoupení v naší zrekonstruované škole, nebo v krásném koncertním sále či výstavní galerii.

Děkujeme zřizovateli za podporu a přejeme hezký školní rok všem.

Pedagogický sbor ZUŠ Říčany

 

A ještě jedna gratulace

V září 2021 se dožívá významného životného jubilea náš skvělý pedagog bicích nástrojů Radek Břicháč.

Radek Břicháč vyučuje na ZUŠ Říčany více než 20 let a za tu dobu vychoval mnoho vynikajících bubeníků amatérů, které můžete slyšet v mnoha kapelách a souborech, ale i těch, kteří si bicí nástroje zvolili jako svoje životní povolání. Určitě nemusím představovat soubor SAMBABAND, který již léta vede Radek jako frontman a který nám často zpříjemňuje kulturní akce v Říčanech.

Jako dárek od ZUŠ dostane Radek zcela novou, zrekonstruovanou a odhlučněnou bicí učebnu. Jsem ráda, že se rekonstrukce suterénu povedla v termínu a že koresponduje s Radkovým jubileem.

Svoje narozeniny oslaví jak jinak než koncertem, na který si pozval mnoho zajímavých hostů.

Na koncert jste všichni srdečně zváni. Přijďte, bude to velkolepé!

Radku, přejeme všechno nejlepší.

Kolegové ze ZUŠ

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena