ZUŠ Říčany

30. 9. 2021

Plány ZUŠ Říčany na nový školní rok

Ano, čtete správně -  prostě už se začínáme probouzet a plánujeme akce a koncerty na nový školní rok a jsme plni optimismu, že tentokrát se to všechno uskuteční. Plánujeme ale zatím velmi opatrně.

V září začínají naše školní koncerty a pomalu se rozjíždějí zkoušky orchestrů a souborů.

Na začátku října plánujeme po dlouhé době první zahraniční spolupráci s naší partnerskou hudební školou v Löbau.  Setkají se flétnisté z Německa, České republiky a Polska na společném semináři, který bude zakončen společným koncertem.

Na 12. října plánujeme v Labuti Taneční akademii.

Hned na začátek  listopadu jsou naplánovány koncerty Na co budu hrát? pro naše nejmenší posluchače, kde děti uvidí a uslyší všechny hudební nástroje, které v naší škole vyučujeme. Informace budou v příštím Kurýru.

Listopad je také ve znamení středočeské klavírní soutěže Středočeské Pianoforte, kdy se do Říčan, do našeho krásného sálu se skvělým koncertním křídlem, sjedou nejtalentovanější klavíristé z celých středních Čech, aby si rozdělili ceny v soutěži, ve které je budou hodnotit významní čeští klavíristé a porotě bude předsedat klavírista a pedagog nejpovolanější Ivan Klánský.

Prosinec bude plný adventních a vánočních vystoupení a určitě si nenechte ujít Mikulášský koncert v Labuti.

Na konci ledna proběhne v Labuti Pololetní koncert, který bude přehlídkou a vizitkou práce našich souborů a orchestrů. Také právě proto, že se budou účastnit letošních soutěží MŠMT. Během ledna a února budou také probíhat školní a okresní soutěže ve hře na dechové a bicí nástroje a přehlídky tanečního oboru.

Únor v ZUŠ bude ve znamení okresní soutěže MŠMT ve hře na dechové nástroje, která proběhne v našem krásném sále. Je to asi jedna z největších okresních soutěží a věříme, že časový harmonogram nepřesáhne dva dny.

Na ni naváže v březnu krajská soutěž ve hře na žesťové nástroje. Opět se v Říčanech sejdou talenty, tentokrát z oblasti dechových žesťových nástrojů.

Duben a květen patří vždy ústředním kolům soutěží MŠMT, Koncertu pro maminky a zápisu na další školní rok. Pokud bude situace příznivá, rádi bychom připravili i oblíbené ZUŠ OPEN v Olivovně.

A červen zakončíme dvěma Absolventskými koncerty – sólovým a orchestrálním.

Věříme, že nám naše plány v naší krásně opravené škole vyjdou a těšíme se na to moc!

 

                                                                     Vaše ZUŠka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena